Søg
Close this search box.

VFF og BSH i fælles kamp for sundhed og trivsel

I partnerskab med kommune, erhvervsliv og foreninger

De sidste års corona-nedlukninger har haft store konsekvenser for både idrætsforeninger og for vores trivsel. Idrætsforeningernes fællesskaber er ifølge DIF med til at mindske de negative effekter af fysisk inaktivitet og modvirke mistrivsel, men i en tid med corona-nedlukninger har mange foreningsaktiviteter været sat på standby, og mange medlemmer er forsvundet.

Derfor er Viborg FF og Bjerringbro-Silkeborg Håndbold gået sammen med Viborg Kommune, Jyske Bank og Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter i en fælles indsats for at få medlemmerne tilbage til idrætsforeningerne. Dette gøres gennem initiativet Aktive Medspillere.

– Vi har jo hørt fra mange idrætsforeninger, at en hel del af deres medlemmer er forsvundet her i tiden med corona-nedlukninger. Det helt store mål med Aktive Medspillere er at få medlemmerne tilbage i idrætsforeningerne, siger kommerciel chef hos Viborg FF, Rasmus Ingeman.

Kristoffer Nygaard, der er koordinator hos Bjerringbro-Silkeborg Håndbold tilføjer:

– Efter en tid med nedlukninger er der øget behov for at sætte sundhed og trivsel på dagsordenen, og derfor er det vigtigt, at børnene nu kommer ud i idrætsforeningerne igen. Det er tid til, at vi får flere aktive medspillere i alle landets idrætsforeninger, siger Kristoffer Nygaard.

Spillere fra VFF og BSH dyster mod hinanden

VFF og BSH har i forbindelse med Aktive Medspillere taget kampen op imod hinanden, idet klubberne har stillet med hhv. to fodboldspillere og to håndboldspillere, som har dystet mod hinanden i en række forskellige idrætsaktiviteter i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter. Det kommer der en række videoindslag ud af, som præsenteres løbende på klubbernes digitale platforme gennem marts måned.

– Formålet med videoindslagene er jo at vise nogle af de forskellige idrætsdiscipliner, hvor vi gerne vil vise, hvor sjovt det er, og hvor gode fællesskaber, der opstår gennem idrætsaktiviteterne. Vi håber, det kan være med til, at man selv får lyst til at komme ud og prøve nogle af de her idrætsaktiviteter, siger kommerciel chef hos Viborg FF, Rasmus Ingeman.

– Samtidig får vi vist nogle af de mange idrætsaktiviteter, som Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter egentlig rummer, supplerer eventkoordinator Charlotte Didriksen, Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter.

Coronapas skiftes ud med aktivitetspas

Startskuddet til Aktive Medspillere bliver i forbindelse med Handels- og familiemessen i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter d. 27. februar. Her vil en række lokale idrætsforeninger med opbakning fra Viborg Kommune og Jyske Bank fortælle om og uddele et gratis aktivitetspas til alle folkeskoleelever i Bjerringbro og omegn.

Aktivitetspasset kan bruges som et klippekort, hvor man kan få lov at stifte bekendtskab med idrætsaktiviteterne hos de deltagende foreninger, uden at man behøver at melde sig ind og betale for kontingent.

– Det her projekt rammer utroligt bredt på en udfordring i foreningerne, som corona har medført ikke bare her, men på landsplan. Som bank og mennesker vil vi gerne være en aktiv medspiller og lægge nogle ressourcer i den her vigtige sag. Og så er det også en kæmpe fornøjelse, at vi er lykkedes med at stable et virkelig spændende projekt på benene på tværs af både kommuner, skoler, idrætsforeninger, professionelle sportsklubber og os som virksomhed, udtaler Chris Stenskrog, der er afdelingsdirektør i Jyske Bank.

Hele forløbet omkring Aktive Medspillere kulminerer den 6. april, hvor der afholdes en aktivitetsdag i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter, hvor der bliver rig mulighed for, at børn og unge kan komme og prøve nogle af de mange idrætsaktiviteter, som centeret byder på.

For yderligere information om Aktive Medspillere kan følgende kontaktes:

  • Rasmus Ingeman, kommerciel chef i Viborg FF: Tlf.: 2886 2603
  • Kristoffer Nygaard, koordinator i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold: Tlf.: 2818 6914
  • Charlotte Didriksen, eventkoordinator i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter: Tlf.: 5185 4235
  • Chris Stenskrog, afdelingsdirektør i Jyske Bank i Bjerringbro, Viborg og Kjellerup: Tlf.: 2926 0067
  • Chandra Anna Larsen, Fritidsvejleder i Viborg kommune: Tlf.: 4193 3411
  • Michael Malmkvist Jensen, Viceskoleleder på Bjerringbro Skole og formand for Bjerringbro IF Fodbold: Tlf.: 2661 4396