Søg
Close this search box.
CSR

Sociale samarbejder

Det er vigtigt for Bjerringbro-Silkeborg at være med til at gøre en forskel udenfor banen, støtte op om det lokale og samle de to byer, Bjerringbro og Silkeborg. Derfor er Bjerringbro-Silkeborg med til at støtte op om BROEN Silkeborg, Kræftens Bekæmpelse, Flere i Fællesskaber og Borgerkirken.

Vil du vide mere om Selvhjælp Silkeborg, kan du læse mere her

Selvhjælp Silkeborg

Selvhjælp Silkeborg hjælper mennesker i svære livssituationer med at finde styrke i sig selv og hinanden gennem selvhjælpsgrupper, fordi ingen mennesker uønsket skal stå alene i svære livssituationer.

Selvhjælp Silkeborg er en uafhængig forening for frivilligt socialt arbejde, der laver selvhjælpsgrupper for og med mennesker i svære livssituationer. I 2022 havde vi mere end 130 grupper, 110 aktive frivillige og var i kontakt med over 1100 børn, unge og voksne.

BROEN

BROEN er en frivillig organisation, der blev oprettet i 2002 – i begyndelsen kun i Horsens. I 2009 blev BROEN oprettet som en landsdækkende organisation. Organisationen er med til at gøre det muligt for børn og unge, der ikke har råd til at gå til fritidsaktiviteter, at deltage i netop den slags aktiviteter. Den frivillige organisation hjælper med kontingent, udstyr og transport. Det gøres i samarbejde med kommunen, foreninger og klubber i nærområdet, som i fællesskab er med til at gøre frihedsaktiviteter mere tilgængelige. Bjerringbro-Silkeborgs stregspiller Alexander Lynggaard er stolt ambassadør for projektet.

”Det er en fantastisk klub, som gør meget for Silkeborgs børn og unge. Samtidig bidrager både ledelsen, trænerstaben, spillerne, sponsorerne, de frivillige – ja alle omkring BSH – til et positivt miljø, hvor der altid er en god stemning. Klubben gør også meget for at opretholde en høj servicestandard og give alle følelsen af, at de er velkomne.”

BSH støtter BROEN

Bliv klogere BROEN og deres indsatser.

BSH støtter Flere i Fællesskaber

Flere i Fællesskaber sætter fokus på ensomhed og fællesskab.

Flere i Fællesskaber

Flere i Fællesskaber er med til at sætte ensomhed og fællesskab på dagsordenen i Silkeborg Kommune. Projektet er sat til en fire-årig periode og skal finde de bedste metoder til at bekæmpe ensomhed og skabe en by med fællesskabsfølelse. Der arbejdes blandt andet på, at unge skal være besøgsvenner for plejehjemsbeboere, så unge og ældre kan hjælpe hinanden. Bjerringbro-Silkeborgs bagspiller Mads Kjeldgaard Andersen er ambassadør for projektet, og han hjælper med at sprede budskabet til den unge målgruppe gennem de sociale medier.

”Samarbejdet med Bjerringbro-Silkeborg giver bl.a. Flere i Fællesskaber nogle vigtige kommunikationskanaler hvormed, at vi kan udbrede kendskabet til de mange gode fællesskaber, der er i Silkeborg Kommune. Flere i Fællesskaber har også som målsætning at bidrage til at nedbryde tabuet omkring ensomhed. Via ambassadører som BSHs venstre back, Mads Kjeldgaard Andersen, kan Flere i Fællesskaber nå bredere ud med budskabet omkring, at ingen skal sidde alene med deres oplevelse af ensomhed, men derimod vide, at der er mange i samme situation – og at der findes veje ud af ensomheden.”

Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse blev oprettet i 1928 og beskæftiger sig hovedsageligt med tre områder: forskning, forebyggelse og hjælp til kræftramte – og til de pårørende, der står bag dem og støtter dem. Derudover arbejder organisationen med at få sat sygdommen i fokus, så den opdages tidligere hos flere danskere. Bjerringbro-Silkeborg har blandt andet spillet en kamp klædt i lyserødt på Lyserød Lørdag, hvor spillertrøjerne blev bortauktioneret efter kampen i den gode sags tjeneste.

”Vi er MEGA stolte, glade og beærede over vores samarbejde med Bjerringbro-Silkeborg og at klubben vil være med til at sætte fokus på kræftsagen og projekt Røgfri Fremtid. BSH har altid ja-hatten på, og der er ikke langt fra idé til handling. Det er afgørende, at professionelle og engagerede rollemodeller har modet til at stå frem og kæmpe sammen med os. Tak for, at I tager bolden op og tager så stort et ansvar, er så inspirerende og motiverende at arbejde sammen med.”

BSH støtter Kræftens Bekæmpelse

Du kan også støtte Kræftens Bekæmpelse – det gør vi.

Kirkernes Sociale Arbejde

Maddeling er et koncept under Kirkernes Sociale Arbejde i Silkeborg med et netværk af otte kirker i Silkeborg, der er gået sammen med det formål at hjælpe og støtte der, hvor der er brug for det. Gennem Borgerkirken er det kommet i stand, at Kirkernes Sociale Arbejde afhenter den overskydende mad fra Erhvervsklubben, når Bjerringbro-Silkeborg spiller hjemmekampe, og efterfølgende uddeles den overskydende mad til udsatte borgere.

”Udover at vi har udryddet madspild ved håndboldkampene, så har BSH også æren for, at vi er kommet i direkte kontakt med madleverandørerne, som nu tager kontakt til os, hvis de har arrangementer med overskudsmad. Vi beundrer BSH for deres sociale profil og bevidsthed og kan fortælle, at der f.eks. gennem Maddeling i den grad er ringe, der breder sig i vandet fra JYSK arena og rundt i hele byen.”