Søg
Close this search box.

RENÉ TOFT SÆTTER HÅNDBOLDSKOENE PÅ HYLDEN TIL SOMMER

Han har vundet både det danske og det tyske mesterskab, og derudover har han et langt landsholds-CV, der tæller både EM-, VM- og OL-titler. Denne sæson bliver dog den sidste for Bjerringbro-Silkeborg-spilleren René Toft.

René Toft er en fighter og en forsvarsgeneral, og han er altid garant for en 100 procents indsats.

Stregspilleren tager dog sine sidste driblinger denne sæson, så når Bjerringbro-Silkeborg Håndbold har spillet sæsonens sidste kamp, skal klubben og dens fans sige farvel og tak for indsatsen til en spiller, som har sat sit præg på holdet siden sommeren 2020.

En af sin generations bedste stregspillere

Bjerringbro-Silkeborg Håndbolds cheftræner Simon Sørensen har ikke svært ved at sætte ord på, hvad det er for en spiller, der sætter håndboldskoene på hylden til sommer:

”Det er et fantastisk menneske og en af sin generations bedste stregspillere. Jeg synes stadig, at René er en af de bedste forsvarsspillere, der overhovedet er. Men jeg tror, der er nogen, der har glemt, hvor dygtig en angrebsspiller han også har været.”

I Bjerringbro-Silkeborg Håndbold har René Toft haft en stor rolle – og har det stadig, fortæller cheftræneren:

”Defensivt er han et anker, og her har han en stor rolle i forhold til at justere og byde ind med, hvordan vi løser forskellige problemstillinger. Han er ikke den, der råber højest, hverken på eller uden for banen, men han har en unik evne til at gå forrest, og det er også ofte ham, der er over en løs bold på gulvet som et eksempel.”

Kampen er ikke fløjtet af endnu

Også i denne sæson er René Toft tiltænkt en stor rolle i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold:

”Han er som sagt rigtig vigtig for vores defensiv, og han vil i perioder også skulle løse ting offensivt. Så selvom han snart sætter skoene på hylden, så kommer det først til at ske, når sæsonen er slut,” siger Simon Sørensen og tilføjer:

”Vi får brug for alt det, René kan tilbyde, resten af den her sæson, så vi sammen kan jagte vores målsætninger.”

Mange minder og medaljer

Når René Toft selv ser tilbage på sin håndboldkarriere, er der mange gode minder at tage med videre:

”Det har jo været mit liv og min hverdag, og jeg kender jo ikke en hverdag uden håndbold. Jeg har været heldig at være en del af mange forskellige fantastiske hold, hvor vi har opnået det ypperste. Hver titel eller vunden medalje har hver sin fortælling og placering i min håndboldrejse,” siger stregspilleren og uddyber:

”Minderne fra udlandseventyr, de store kampe og ikke mindst at være en del af landsholdet har haft en stor betydning. Samtidig har jeg været heldig at dele mange af minderne med min lillebror. Det betyder utroligt meget for mig, og det vil jeg altid huske tilbage på med stolthed.”

100 procents indsats

”Jeg håber, at mange af de spillere, jeg har haft fornøjelsen af at spille sammen med, og som lærte den rolige fyr uden for banen at kende, husker mig som en medspiller, som de kunne regne med altid gav sig 100 procent på banen, når først kampen var fløjtet i gang,” siger René Toft og tilføjer:

”Samtidig håber jeg, at fansene husker mig som en venlig og imødekommende spiller, der altid tog sig tid til at skrive en autograf eller stille op til et billede.”

Jagten på endnu en titel

Sammen med Bjerringbro-Silkeborg Håndbold har René Toft taget hul på det, der bliver hans sidste sæson, og målet er klart:

”Jeg har følt mig godt tilpas i BSH og har haft nogle rigtig gode år her. Vi har desværre ikke indfriet målene om at vinde en titel endnu, så det, vil jeg sætte alle sejl ind på, skal lykkes her i den sidste sæson.”

Til sidst retter han en tak til alle i og omkring klubben:

”Jeg vil gerne sige en stor tak til fansene og alle de frivillige, som er med til at skabe rammerne om vores kampe.”

”Samtidig vil jeg sige til alle unge håndboldspillere og trænere rundt om i klubberne: husk, at selvom I har store drømme, så sørg for at have det sjovt og gør det til en god oplevelse for alle at gå til håndbold,” slutter stregkrigeren.

Et ekstra navn på holdkortet

”Da det i foråret 2020 stod klart, at René skulle hjem fra Portugal, var vores trup til 20/21 egentligt på plads, men jeg var ikke i tvivl om, at det på alle måder ville være godt at få René tilført holdkortet,” fortæller Jesper Schou, der er direktør for Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

”Det lykkedes heldigvis, og det er en beslutning, som vi lige siden har været rigtig glade for. Vi fik en spiller, der altid er garant for en 100 procents indsats, og han har stadig et tårnhøjt niveau og en stor betydning for holdet,” siger Jesper Schou.

En af de største spillere i BSH

Han fortsætter:

”Det er en af de største spillere, som vi har haft i klubben. Han er vellidt og populær blandt fansene, og det kan man jo godt forstå.”

”René er en fantastisk spiller, som med stolthed kan se tilbage på en karriere, der er de færreste forundt. Sådan en karriere skal selvfølgelig hyldes, og det kommer vi til, når sæsonen slutter. Men indtil da vil jeg glæde mig til at se René kæmpe for os på banen.”


RENÈ TOFT HANSEN

Position: stregspiller
Født: 01.11.84 (39 år)
Højde: 200 cm
Vægt: 102 kg
BSH siden: sommeren 2020

Kontrakt til: sommeren 2025
Personlig sponsor: AVK