Søg
Close this search box.

Nikolaj Øris runder 500 kampe for Bjerringbro-Silkeborg

Han er netop vendt hjem fra verdensmesterskabet med en medalje om halsen af højeste karat. Torsdag spiller Nikolaj Øris sin kamp nummer 500 for Bjerringbro-Silkeborg, og i den anledning har vi fundet et par fun facts om vejen fra første dribling til halgulvet i JYSK arena.

– Nikolaj Øris har haft en håndbold i hånden, siden han var omkring 4 år gammel.

– Den unge, venstrehåndede bagspiller trak i trøjen for Bjerringbro HK (BHK) indtil 1999, hvor BHK og Bjerringbro KFUM blev slået sammen til Bjerringbro FH.

– Han kan være temperamentsfuld og viste det tidligt på banen. Nikolaj forlod engang som ca. 7-årig en træning i protest mod, at der blev dømt dårligt. Og ja, det var en helt almindelig træning, så allerede dengang var vindermentaliteten på plads.

– Sammen med sine brødre har han trænet hundredevis af timer med skumbold hjemme i legerummet som dreng.

– Nikolaj var aktiv fan af Bjerringbro FH’s divisions- og ligahold, indtil han selv blev senior.

– Han var på første seniortræningslejr som 18-årig i 2004 med Bjerringbro FH i Frankrig. Første træning blev dog uden Nikolaj, da han sov over sig, og bussen kørte til hallen uden ham. Han fik derfor 5-6 timer alene på et kloster in the middle of nowhere, fortæller rygterne.

– Nikolaj har været inde omkring DHF’s talentsystem helt fra starten, og listen over de meritter, han har på sit CV er imponerende. Senest er titlen ”dobbelt verdensmester” blevet tilføjet, og nu runder han også flotte 500 kampe i Bjerringbro-Silkeborg-trøjen.