Søg
Close this search box.

TOPSCOREREN TAKKER AF

Efter sommerferien bytter Mads Kjeldgaard Andersen Bjerringbro-Silkeborg Håndbold ud med Bundesligaen og Bergischer HC. Bagspilleren slutter sæsonen af som klubbens topscorer, og han drømmer om at kunne pakke en guldmedalje med i tasken til Tyskland.

Vi har stillet bagspilleren en række spørgsmål som optakt til slutspillet og som afslutning på hans tid i Bjerringbro-Silkeborg-trøjen:

Hvad var det for en spiller, der kom til Bjerringbro-Silkeborg Håndbold fra Mors-Thy?  

”Det var en spiller med mange forskellige talenter i både forsvaret og angrebet, men også meget usleben med tro på og tillid til, at BSH kunne være med til at gøre mig til en mere komplet spiller.”

Hvordan var din allerførste tid i klubben? 

”Både spilmæssigt og personligt var det en kæmpe stor omvæltning for mig. Spilmæssigt gik jeg fra at være en stor profil på venstre back, hvor jeg var med til at styre angrebsspillet. Hvorimod i mine første år i Bjerringbro-Silkeborg skulle jeg både spille venstre back plus venstre fløj uden at have indflydelse på, hvordan angrebet skulle spilles. Dog var der en meget forståelig og god slovensk årsag til det, hvilket var ufatteligt læreligt for mig. Derudover gik jeg fra, at det forventedes, at vi skulle vinde nogle kampe til, at det forventes, at vi vinder alle kampe.”

”Personligt gik jeg også fra at arbejde 25 timer om ugen ved siden af fuldtidshåndbold i Mors-Thy til kun at skulle fokusere på håndbolden og finde ting at lave i al fritiden. Jeg havde aldrig spillet for andre klubber end Mors, så ikke at stå i en blå trøje var også en mærkelig følelse, men jeg var ufattelig stolt over at stå i en Bjerringbro-Silkeborg-trøje.”

”I starten brugte jeg også meget tid på at finde min plads i omklædningsrummet. Jeg gik fra at gå til træning og kamp med en del af mine barndomskammerater til lige pludselig at skulle sidde ved siden af – i mine øjne – nogle af vores sports største stjerner. Der skulle jeg nive mig i armen engang i mellem, til jeg fandt ud af, at de også bare er holdkammerater, som hygger i omklædningsrummet.”

Hvad vil du huske tiden udenfor de 20 x 40 meter for?

”Når jeg pakker mine ting for sidste gang i vores omklædningsrum i JYSK arena, vil jeg tage en kæmpe kuffert med mig med en masse fantastiske minder og venner. Jeg synes, vi har en skøn trup, hvor der virkelig er god stemning. Med en aldersspredning på næsten 20 år får vi historier i øst og vest. Jeg er uden tvivl den i min vennegruppe, som har bedst styr på, hvordan det er at have børn, men også den, der har bedst styr på, hvad de ’unge’ synes er hipt.”  

Hvordan vil du beskrive Bjerringbro-Silkeborg Håndbold som klub rent sportsligt?  

”Bjerringbro-Silkeborg er en klub, som hvert år SKAL spille med omkring det danske mesterskab. Hvilket også har været tilfældet i de første tre år, jeg har spillet i klubben. Og 7-9-13 bliver det også sådan i denne sæson.”

”BSH er et stort flagskib i både håndbold-Danmark og resten af håndboldverdenen. Hvilket klubben forhåbentligt vil være i mange år fremadrettet.”

Hvad har du fået med dig fra de forskellige trænere og de forskellige roller, du har haft?  

”Jeg har været ufatteligt glad for at arbejde sammen med Peter, Lars, Leon, Søren, Tom, Simon og Patrick. De har på hver deres måde været med til at gøre mig til den spiller og person, jeg er i dag.”

”Kigger man på de forskellige roller, jeg har haft gennem mine fire år, har alting været med til at udvikle mit spil. Der er ingen tvivl om, at jeg er glad for at spille bagspiller fuldtid nu, og det er der, jeg hører hjemme. Derimod er jeg også rigtig glad for min tid som fløjspiller under Peter. Det har uden tvivl været med til at udvikle specielt min skudvariation.”

Hvordan er vores chancer i slutspillet set med dine øjne?  

”Jeg vil være ufattelig skuffet over, hvis vi efter slutspillet ikke står i en semifinale. Jeg synes, holdet har kvaliteter til at gå hele vejen. Vi har drillet både GOG og Aalborg, som jeg ser som de bedste hold udover os. Og med lidt mere held og lidt flere marginaler på vores side, havde vi også slået dem. Så møder vi dem i enten en semifinale eller finale, føler jeg, at vi på to gode dage slår dem.”

”I år er året, hvor vi vinder guld.”  

Hvordan ser du på din fremtid?

”Jeg har store forventninger til mig selv og mit spil. De næste år skal jeg blive ved med at udvikle mig, og jeg er ikke i tvivl om, at skiftet til Bergischer er det rigtige for min udvikling lige nu.”

”Jeg glæder mig helt vildt til at stå i nogle af håndboldens største kulisser og vise mine kvaliteter frem.”

”Vi er så privilegerede at have verdens bedste landshold i Danmark, så for en dansk håndboldspiller er det ufatteligt svært at få det famøse opkald fra landstræneren. Men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er mit mål og min drøm en eller anden dag at modtage det. Om det sker, kan kun tiden vise. Sker det ikke, vil jeg kunne kigge tilbage på min karriere og sige: Jeg er fandme stolt af, hvad jeg har formået – landshold eller ej.”    

Har du en hilsen til vores fans, inden du takker helt af? 

”Jeg vil bare sige tusind tak til fans, sponsorer, frivillige og ansatte i og omkring BSH. 

JYSK arena vil altid have en speciel plads hos mig. Hvilket fantastisk sted at kunne kalde sin hjemmebane.”

Mads Kjeldgaard Andersen og resten af holdet møder Fredericia på hjemmebane på tirsdag d. 18. april kl. 19.00. Køb billetter til kampen (og de resterende slutspilskampe i JYSK arena) på https://shop.bjerringbro-silkeborg.dk/kampe.

Mads Kjeldgaard Andersens personlige sponsor er Salten Vognmandsforretning A/S.