Søg
Close this search box.

Tophåndbold og uddannelse kan godt gå hånd i hånd

Når Sebastian ’Zylle’ Skøtt kommer hjem fra træning, finder han bøgerne frem.

Selvom jobbet som professionel håndboldspiller kræver mange timer og en god portion energi, er det muligt at kombinere karrieren på halgulvet med en uddannelse.

Når han ikke løber langs sidelinjen som fløjspiller for Bjerringbro-Silkeborg, læser Sebastian ’Zylle’ Skøtt HA erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet.

“Jeg er blevet tilkoblet AU Elitesport, der hjælper med, at jeg kan gennemføre en uddannelse samtidig med, at jeg kan spille professionel håndbold på fuld tid,” fortæller fløjspilleren.

“Jeg er ikke helt klar over, hvad uddannelsen skal bruges til endnu, men efter mit seneste år som deltidsansat hos Aktiv Revision, er jeg blevet bekræftet i, at jeg gerne vil arbejde i den økonomiske verden,” siger han og fortsætter:

“Det at kunne kombinere håndbolden med en uddannelse betyder, at jeg kan forfølge mine sportslige ambitioner uden at miste muligheden for en karriere ved siden af sporten.”

Bjerringbro-Silkeborgs direktør Jesper Schou bakker op om Sebastian ’Zylle’ Skøtts kombination af en professionel håndboldkarriere og studielivet:

”Som klub støtter vi op om det, og jeg synes, at det er en god idé at lave noget ved siden af håndbolden og gøre sig klar til tiden efter håndboldkarrieren,” siger han.


NYT SAMARBEJDE RUSTER ELITESPILLERE TIL LIVET EFTER HÅNDBOLDKARRIEREN
HÅNDBOLD PÅ ELITEPLAN KRÆVER FULD FOKUS, DISCIPLIN OG UENDELIGT MANGE TIMER I HALLEN. FOR NOGLE SPILLERE BLIVER DE MANGE TIMER EN UDFORDRING I FORHOLD TIL UDDANNELSE. ANDRE STØDER PÅ MENTALE UDFORDRINGER, OG SÅ ER DER DEM, HVIS KARRIERE ER VED AT VÆRE FORBI – OG HVAD SKAL DER SÅ SKE?
UANSET HVOR ELITESPILLERNE BEFINDER SIG I HÅNDBOLDKARRIEREN, SÅ SKAL TRIVSLEN FORBEDRES, FLERE SKAL I UDDANNELSE, OG DE SKAL LANDE SIKKERT PÅ BEGGE BEN, NÅR KARRIEREN ER FORBI.
DET ER I HVERT FALD AMBITIONEN I EN NY AFTALE, DER ER INDGÅET MELLEM DIVISIONSFORENINGEN, HÅNDBOLD SPILLER FORENINGEN, DANSK HÅNDBOLD FORBUND OG SELSKABET 4PLAYER, DER ER FORANKRET I HÅNDBOLD SPILLER FORENINGEN, OG SOM HAR SPECIALISERET SIG I AT HJÆLPE SPILLERNE MED MENTAL SUNDHED, UDDANNELSE, PERSONLIG UDVIKLING, JOB OG KARRIERE-RÅDGIVNING.I FORVEJEN HAR LANDSHOLDSSPILLERE MULIGHED FOR AT BENYTTE SIG AF EN AFTALE MED TEAM DANMARK, SOM BLANDT ANDET TILBYDER FLEKSIBLE MULIGHEDER FOR UNGDOMSUDDANNELSER. MED DEN NYE AFTALE SIKRER PARTERNE, AT BÅDE 1. DIVISIONS-, LIGA- OG LANDSHOLDSSPILLERE FÅR DEN RETTE HJÆLP OG RÅDGIVNING.
SAMARBEJDET MED 4PLAYER TRÆDER I KRAFT I JANUAR 2022 OG LØBER TIL OG MED 2024, HVOR DET ER HENSIGTEN AT FORLÆNGE AFTALEN.
KILDE: HÅNDBOLD SPILLER FORENINGEN