Søg
Close this search box.

Sebastian Skube stopper i Bjerringbro-Silkeborg

Når denne sæson fløjtes af, har Bjerringbro-Silkeborgs slovenske playmaker sat sit sidste angreb op i den sorte og hvide trøje.

Syv års stærkt samarbejde er det blevet til, men til sommer skifter Sebastian Skube klub.

Hvad tager du med fra din tid i Bjerringbro-Silkeborg? 

”Jeg har haft det virkelig godt i BSH-trøjen. Jeg synes, jeg har spillet det bedste håndbold i min karriere her. Der har været mange gode oplevelser – specielt DM-guldet – og mange gode kampe i Champions League og EHF Cuppen. Jeg synes, vi har gjort det godt alle syv år, og vi har vist, at vi er en topklub i Danmark. Vi har vundet flere medaljer inklusiv den historiske guldmedalje. Så jeg tror, vi har repræsenteret vores byer og Danmark godt – også i Europa.”

Hvad er dit mål for resten af denne sæson?

”Mit mål for resten af sæsonen er selvfølgelig at spille i finalen, og jeg vil gerne takke af med en guldmedalje. Jeg synes, at vi har holdet til det, og jeg synes, at vi gør det godt. Så vi skal bare holde fokus og være i god form, når det gælder.”

Hvordan har du og din familie haft det i Silkeborg?

”Jeg har sagt mange gange, at jeg synes, at Danmark er det bedste land i verden, og vi har det helt fantastisk, mig, min kone og vores datter. Der er så mange ting, man kan lave i Danmark, og folk er virkelig imødekommende. Det er et perfekt sted for en lille familie som vores. Vi har haft syv af de bedste år i vores liv, og vi vil aldrig glemme, hvor godt vi har haft det her.”

Til sidst sender Sebastian Skube en hilsen til klubbens trofaste fans:

”Jeg vil gerne sige til vores fans, at jeg kommer til at savne dem. Jeg synes, at de bakker os godt op, og der er god stemning i hallen. Der er et meget personligt forhold mellem spillerne og fansene. Jeg synes, vi kommer tæt på hinanden, og det er en positiv ting for os spillere og for klubben. Tak for det.”

En stor profil

Sebastian Skube har været vellidt hos mange BSH-fans og i klubben generelt.

”Det er en fantastisk spiller, som vi til sommer tager afsked med. Jeg kan uden tøven sige, at Sebastian gennem sine snart syv sæsoner har været en af de allerstørste profiler i den danske liga, og han har sat et enormt aftryk på vores hold og de resultater, vi har opnået,” siger Bjerringbro-Silkeborgs direktør Jesper Schou.

”Det er en spiller, der hurtigt fik lært det danske sprog, og som virkelig har taget Danmark til sig. Hurtigt var interviewene på TV ikke på engelsk, men på dansk. Stor respekt for det,” siger direktøren.

Sæson efter sæson har Bjerringbro-Silkeborg markeret sig som et stærkt hold i angrebet. Både målt på antal mål, men også med en høj grad af effektivitet.

”Det har ikke været med Sebastian som topscorer, men i assistspillet er han en mester, og han er hjernen bag vores angrebsspil,” siger Jesper Schou og tilføjer:

”Også vores ungdomsspillere kommer til at savne Sebastian – om det er i Voel-hallen, hvor Sebastian ugentligt har deltaget som træner, eller om det er vores U19-spillere, som deltager i ligatræningen, så har vi set en aktiv Sebastian lære fra sig.”

Direktøren fortæller, at begge parter gerne havde forlænget samarbejdet yderligere, men desværre var det ikke muligt at nå i mål med en ny aftale.

”Jeg er glad på Sebastians vegne for, at han og familien har fået fremtiden på plads. Nu vil vi sammen gøre alt for, at sæsonen ender succesfuldt. Vi drømmer om, at Sebastian kan slutte karrieren hos os med en DM-finale – og gerne med højeste karat om halsen til sidst. Det har han fortjent,” slutter Jesper Schou.


SEBASTIAN SKUBE OG BJERRINGBRO-SILKEBORG TAGER HUL PÅ FORÅRSSÆSONEN TORSDAG KLOKKEN 18.00, HVOR TMS RINGSTED GÆSTER JYSK ARENA I SILKEBORG. DU KAN FØLGE KAMPEN OG JAGTEN PÅ DE TO POINT VIA LIVESTREAM PÅ KLUBBENS HJEMMESIDE ELLER FACEBOOK-SIDE.