Søg
Close this search box.

PATRICK WESTERHOLM OM SIN FØRSTE SÆSON PÅ TRÆNERBÆNKEN

Det er en mand med store ambitioner, der er trukket i trænertrøjen i Bjerringbro-Silkeborg. Første sæson har ikke været uden udfordringer, men Patrick Westerholm har tiltro til sit hold og trives i sin nye klub.

Hvordan har det været at trække i trænertrøjen i Bjerringbro-Silkeborg?

”Det har været en stor udfordring. Det er jo en klub med store traditioner, som har været vant til at spille med om finaler igennem en årrække. Så det er klart, at vi sætter pres på vores egne præstationer hele tiden. Jeg synes, det har været dejligt at komme i gang, og det er en dejlig flok spillere, som jeg arbejder med. Så jeg er meget glad for det.”

Hvordan vil du beskrive holdet?

”Vi jagter jo et spillestilsskifte, hvor vi gerne vil spille lidt hurtigere for eksempel. Angrebsmæssigt har vi måske også en anden måde at spille på, end man har gjort tidligere, så det er også et stort projekt i sig selv. Rent defensivt er vi blevet lidt mere komprimerede, end man har været før. Så der er mange parametre, vi arbejder på med holdet, og der er stadig lang vej, før vi er der, hvor jeg gerne vil, at vi skal være.”

Hvilke udfordringer har fyldt mest den første sæson?

”Jeg synes, der er mange udfordringer i forhold til, at vi skal træne to gange om dagen og sådan nogle ting. Så det er også kulturelle ting, vi har kigget på, hvordan vi skal gøre det anderledes, end man har gjort før. Og så er det jo klart, at når man roder i så mange ting, så er der nogle steder, hvor du ikke har den nødvendige kvalitet lige fra starten. Og det kan man jo også se på vores kampe, at vi har svinget en del. Men jeg synes også, at vi har vist, hvad vi kan.”

Hvad har glædet dig mest indtil nu?

”Jeg synes jo, jeg er glad for at komme. Jeg synes, det er en god organisation, en god klub, en god administration og nogle gode drenge. Så jeg synes, vi har en rigtig skøn hverdag i forhold til de udfordringer, vi har, og den udvikling, vi har med spillerne og klubben. Så jeg synes, det er et dejligt udviklingsorienteret miljø, som det er fedt at være i.”

Hvad er du mest stolt af i forhold til jeres arbejde indtil nu?

”At komme i Final4 er jo et mål i sig selv. Vi røg ud af den europæiske turnering med et enkelt mål på udebane, og det gør stadig ondt på mig. Jeg synes, det ville være fint at få nogle flere europæiske kampe med det nye hold, så det er en af de største skuffelser den her sæson. Men skal jeg fremhæve noget, vil jeg helt klart sige, at det at komme i Final4 har været godt for holdet.”

Hvad drømmer du om at opnå som BSH-træner?

”Vi skal vinde DM. Det behøver man ikke forklare så mange gange. Uanset hvor jeg har været henne, så er det jo det, man går efter.”

Assistenttræner Simon Sørensen om, hvad der gør Patrick til en dygtig træner, og hvordan deres samarbejde fungerer:

”Jeg synes, han er en dygtig leder blandt andet. Han er god til at lytte til spillerne og god til at være opmærksom omkring spillerne. Og så har han selvfølgelig også en stor håndboldviden. Så det er en kombination af, at han er en dygtig leder samtidig med, at han har en stor faglighed.”

”Vi har jo delt det op, så jeg har det primære ansvar for forsvaret, men mest af alt skal jeg byde ind og komme med de ting, jeg ser, og så skal Patrick forholde sig til, om han vil bruge det eller ej.”

”Vi er gode til at være ærlige overfor hinanden og få snakket om tingene. Patrick er god til at give mig plads, så jeg kan bidrage med det, jeg føler, jeg kan bidrage med. Så han spiller mig god på den måde, og det gør, at det er nemt at have et samarbejde, og vi har stor respekt for hinanden.”

PATRICK WESTERHOLM

Titel: Cheftræner
Født: 02.01.1975
BSH siden: 2021
Personlig sponsor: Poul Munk A/S