Søg
Close this search box.

Klaus Thomsen stopper i Bjerringbro-Silkeborg

Han har lagt mange parader og givet modstanderne modspil, men denne sæson bliver forsvarsklippen Klaus Thomsens sidste som professionel håndboldspiller.

Siden 2014 er Klaus Thomsen stemplet ind hos Bjerringbro-Silkeborg, men fra sommeren 2021 stiller han håndboldskoene på hylden.

”Det er blevet til syv fantastiske år i JYSK arena, så det bliver underligt ikke at pakke tasken og tage til træning efter sommerferien. Jeg kommer til at savne alle gutterne i omklædningsrummet, den hverdag, vi har sammen, og den gode og stærke vinderkultur, som vi har opbygget de sidste mange år,” siger Klaus Thomsen.

”Adrenalinen, der pumper rundt i kroppen i de store kampe med BSH Support og alle vores tilskuere i ryggen i en fyldt og ekstatisk JYSK arena, vil jeg mindes med et smil på læben, og jeg vil glæde mig over alle de gode stunder, vi har delt sammen,” siger forsvars-fighteren.

Klar til et nyt kapitel

Han har spillet håndbold siden 10 års-alderen, hvor det hele startede i en hal i Sønderjylland, og rejsen er siden gået over Midtjylland og Vestjylland med Silkeborg som endestation.

”Jeg skylder klubben en stor tak for altid at have støttet mig og været der for mig. Det har været en fantastisk tid i BSH-trøjen med mange store kampe og oplevelser, og jeg er stolt over at have haft den sorte trøje på i så mange år,” siger Klaus Thomsen.

Det føles rigtigt for ham at stoppe på toppen, uden at det er kroppen, der siger fra.

Drømmen er at slutte karrieren med en guldmedalje om halsen, og derefter venter et nyt kapitel i hans karriere, som skal skrives udenfor håndboldbanen:

”Hvad fremtiden angår, så vil jeg til at bruge min uddannelse som fysioterapeut, hvor jeg håber at kunne bruge mine mange erfaringer på min egen krop og fra min tid i eliteidræt. Der gemmer sig også en lille træner indeni mig, så jeg kommer forhåbentlig stadig til at blive i sporten, som har været og stadig er en stor del af mit liv,” siger Klaus Thomsen.

100 procents indsats

”Vi tager til sommer afsked med Klaus Thomsen, der indstiller karrieren. En karriere, som han på alle måder kan se tilbage på med stolthed. En karriere med flotte resultater på både klubhold og landsholdet. Siden hans ankomst til Bjerringbro-Silkeborg i 2014 er det blevet til flere medaljer med DM-guldet i 2016 som højdepunktet,” siger Jesper Schou, der er direktør i Bjerringbro-Silkeborg.

”Klaus har sine styrker i defensiven og er altid garant for en 100 procents indsats. Vi ser ham sjældent over midterlinjen. Det er dog sket enkelte gange, og Klaus kan berette om flere flotte mål, når man taler med ham om det. Jeg kan ikke huske dem alle, men ét mål vil dog altid stå klart for mig,” siger Jesper Schou og fortæller videre:

”Champions League-kampen i Kiel i sæsonen 16/17. Klaus er løbet med frem. Stillingen er 18-18. Klaus går igennem på venstre back, han scorer, og vi fører 19-18. Kampen ender med en sejr på 24-21 og medvirkede til, at vi gik videre til ottendedelsfinalerne. Klaus’ enorme fysik har været meget vigtig for os på den europæiske scene,” siger Jesper Schou.

”Fra klubbens side ønsker vi Klaus og hans familie al mulig held og lykke med det næste kapitel i livet. Men inden da går jagten ind på metal i ligaen – gerne guld – og det vil være et flot punktum for en flot karriere,” slutter Jesper Schou.


KLAUS LUNDSBY THOMSEN

FØDT: 26. APRIL 1986 (34 ÅR)
POSITION: VENSTRE BACK
TRØJENUMMER: #4
HØJDE: 198 CM.
VÆGT: 105 KG.
A-LANDSKAMPE: 27
Y-LANDSKAMPE: 9