Søg
Close this search box.

BSH UNGDOM HAR HAFT EN FORRYGENDE OPSTART

BSH U17 og BSH U19 har smagt på de første sejre og fået gode erfaringer med sig frem mod den nye sæson. De to cheftrænere kommer her med en status på holdene.

Sebastian Vorthmann Enevoldsen, cheftræner for BSH U17:

Vi har i BSH U17 en trup bestående af 16 utroligt engagerede og dygtige spillere – 12 af spillerne er 2005’ere, og 4 er 2006’ere, hvor de sidstnævnte alle går på Silkeborg Efterskole.

Vi har haft en rigtig fin opstart, hvor vi har været af sted på en masse forskellige træningslejre, til sociale arrangementer, træningskampe og stævner. Vi er lige kommet hjem fra en stor international træningsturnering i Ungarn, hvor vi deltog i stævnet, Kanyó Memorial. Det var en kæmpe oplevelse for hele truppen. Her endte vi med en sølvmedalje, hvor vi tabte finalen til et hold, som vi tidligere havde slået i det indledende grundspil.

Spillet på banen er så småt begyndt at sidde i skabet, og vi kan tydeligt mærke og se, at spillerne begynder at finde hinanden på banen og fange det koncept, vi har i BSH Ungdom. Nu ser vi frem mod de sidste træninger og træningskampe, hvor vi arbejder hen i mod at blive endnu bedre – både som individualister og som hold, inden turneringen begynder.

Vi ser frem imod en sæson, hvor vi først og fremmest har fokus på udvikling af den enkelte spiller, men samtidig er målet som hold, at vi gerne vil kunne begå os i toppen af U17-rækken og spille op imod de bedste hold i Danmark.

Indtil videre er vi rigtig tilfredse med opstarten på sæsonen, hvor vi til hver træning og kamp ser udvikling hos drengene, hvilket i sidste ende er det, vi stræber og måler os selv efter.

BSH U17
BSH U17 tog en sølvmedalje med hjem fra Ungarn

Anders Friis, talentchef og cheftræner for BSH U19:

U19-gruppen har haft en god opstart med en masse gode træninger og træningskampe imod danske og internationale modstandere. Først stod den på Generation Handball i Viborg. En rigtig fin opstartsuge med gode kampe imod flere forskellige håndboldkulturer. Derudover har tyske Dormagen været på besøg, og det glæder os med nye samarbejdsklubber, som spiller noget anderledes håndbold.

Der har været et hold til ÅH Cup og et hold til HEI Cup, hvor det ligeledes blev til mange gode kampe.

Udover at have haft en resultatmæssigt god opstart, har andre parametre også været i højsædet. Udover de to U19-spillere, der er fast med i ligatruppen (August Fridén og Patrick Boldsen) har 7 spillere trænet med ligaholdet.

Vi glæder os over at have en god, stor flok, der træner rigtig godt og stort set er skadesfri, som både kan hjælpe ligaen og spille op mod de allerbedste hold i Danmark. Vi spiller, synes vi selv, noget seværdigt håndbold, hvor det også er tydeligt, at det er en flok drenge, der har spillet sammen i mange år, og som kender hinanden rigtig godt.

BSH U19 – vinder af HEI Cup

Michael V. Knudsen, Sportslig Ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold:

Det er super dejligt at se, når unge, lovende spillere får debut på ligaholdet og i EHF European League. Dette kan kun lade sig gøre, fordi vi har øget fokus på spillernes dagligdag, hvor skole og håndbold går hånd i hånd, og hvor de i dagligdagen bliver sparet og udfordret med ligaholdet. Vi har i år August Fridén og Patrick Boldsen i truppen fra egen avl. Jeppe Kjeldsen og Magnus Rahbek, som endnu er U19-spillere, har allerede vist deres niveau og har fået debut. Derudover er der flere spændende navne vej, som dagligt og løbende træner med vores ligahold. Det er dejligt at se, at vores ungdomsspillere har så højt et niveau og aktivt kan bruges i dagligdagen til ligatræningerne. Det gør det lettere at integrere nye, unge spillere, så vi fremadrettet kan bevare et godt mix af kendte, etablerede navne krydret med fremadstormende, unge talenter.

Med BSH U17 var vi i sommers inviteret til en stor ungarsk træningsturnering, da BSH i Europa har et godt navn og er et kendt klubhold, og som står for et højt sportsligt niveau – også nu på ungdomssiden. Det var en stærk besat turnering med tophold fra Europa. En super god start for vores nye U17-spillere.

BSH U19 vandt suverænt HEI Cup, som er opstartsstævnet for de allerbedste U19-hold i Danmark. Det viser, at vi i BSH også blandt ungdomsholdene har nogle af de bedste spillere i landet i øjeblikket.