Søg
Close this search box.
BSH - Aalborg Håndbold - 17.10.20

Bjerringbro-Silkeborg taberdømmes i tre kampe

Disciplinærudvalget i Dansk Håndbold Forbund (DHF) har på baggrund af en administrativ fejl vurderet, at Bjerringbro-Silkeborg har gjort brug af en ulovlig spiller i tre kampe. Holdet fratrækkes derfor seks point.

Bjerringbro-Silkeborgs stregspiller Sasser Valde Helveg Sonn har været udlejet til Lemvig-Thyborøn Håndbold i perioden fra d. 8. oktober 2020 til d. 31. december 2020.

De to ligaklubber har haft indgået en udlejningsaftale, som var sat til udløb d. 30. juni 2021, men Bjerringbro-Silkeborg hentede Sasser Valde Helveg Sonn tilbage til det midtjyske d. 31. december 2020.

Udlejningsaftalen ophørte således pr. 31. december 2020 efter aftale mellem de to klubber.

Ved lejeaftalens ophør overgår spilletilladelsen til Bjerringbro-Silkeborg, og derfor har klubben haft spilletilladelsen siden 1. januar 2021. Sasser Valde Helveg Sonn har dog stået registreret i DHF’s system Håndoffice som Lemvig-Thyborøn-spiller i de første to måneder af 2021.

På kontoret i Bjerringbro-Silkeborg er direktør Jesper Schou uforstående overfor, at DHF finder, at klubben ikke har haft spilletilladelsen på plads.

”Rent juridisk overgår spilletilladelsen til udlejer, når lejeaftalen afbrydes i utide, som det er tilfældet her. Der er derfor ikke tvivl om, at Sasser Sonn har været spilleberettiget i de tre kampe, hvor vi er blevet taberdømt,” siger han.

”Vi erkender, at vi har lavet en administrativ fejl, idet spilletilladelsen ikke har været korrekt registreret af os i DHF’s system, Håndoffice. Juridisk kan der dog ikke være tvivl om, at vi har haft spilletilladelsen,” lyder det fra direktøren.

En hård straf

”Vi synes, at straffen er meget hård, og en bøde havde været mere retvisende efter min mening,” siger Jesper Schou.

”Vi er rigtig ærgerlige over, at vi står i den her situation. Ikke bare på vores egne vegne, men også på vegne af de andre klubber, som det nu får indflydelse på,” siger han og fortsætter:

”Vi kunne have stået i en situation, hvor det først blev opdaget på et langt senere tidspunkt. Det ville være katastrofalt – ikke bare for os her i BSH, men for alle parter: DHF og de øvrige klubber.”

”Fremadrettet skal vi have et system, så vi undgår at komme i en lignende situation igen, hvor administrative fejl får så store konsekvenser, som tilfældet er her – og som samtidig ikke går hårdt udover andre klubber og tilsvarende belønner nogle klubber,” siger Jesper Schou.

Anke eller ej

Bjerringbro-Silkeborg har mulighed for at anke sagen til Håndboldens Appelinstans, hvilket skal ske inden syv dage.

”Vi blev for en uge siden gjort opmærksomme på sagen fra DHF, og vi har således haft tid til at overveje vores reaktion, hvis sagen mod forventning endte med en fratagelse af point,” siger Bjerringbro-Silkeborgs direktør.

“For os er det en afvejning af to forhold. På den ene side mener vi jo, at afgørelsen er meget forkert, og at kampene skal afgøres på banen – ikke på skrivebordet. Det taler for at anke. På den anden side har vi og hele den danske håndboldverden ikke brug for længerevarende usikkerhed omkring turneringens fortsatte afvikling,” siger Jesper Schou om klubbens overvejelser.

Han fortsætter:

”Det sidstnævnte taler for at acceptere straffen og fokusere på vores kommende kampe samt på dialogen omkring, hvordan vi undgår en lignende situation i fremtiden. Nu vil vi lige sove på det en ekstra gang, inden vi tager den endelige beslutning.”

Anke eller ej, så vil Jesper Schou gå i dialog med DHF og sine kollegaer i klubberne rundt omkring i landet, så de sammen kan finde en løsning på, hvordan de undgår lignende situationer fremover.

Det skal afgøres på banen

Bjerringbro-Silkeborg ligger i Top 3 frem mod slutspillet, som venter lige om hjørnet.

Holdet har spillet sig i en rigtig god position, og med straffen og fratagelsen af seks point på grund af tre sejre med Sasser Valde Helveg Sonn på holdkortet bliver truppens resterende kampe i grundspillet nu med et andet udgangspunkt.

Men målet er det samme, slår Jesper Schou fast:

”Vi jagter stadig at stå i en DM-finale, og vi vil gerne stå øverst på sejsskamlen, når turneringen er afgjort. Det er stadig vores mål. Og jeg håber ikke, at den her sag får stor betydning for de øvrige involverede klubber. Tingene skal afgøres på banen og ikke udenfor banen.”