Søg
Close this search box.

Bjerringbro-Silkeborg skriver kontrakt med 17-årige Patrick Boldsen

I Bjerringbro-Silkeborg er målet at udvikle lokale talenter, som kan gå hele vejen og ende på holdkortet i ligaklubben. Nu skriver klubben en fire-årig kontrakt med den 17-årige fløjspiller Patrick Boldsen.

Han har ikke travlt med at komme hjem efter træningerne i JYSK arena, og nu har de mange minutters hårde arbejde på håndboldbanen resulteret i, at fløjspilleren Patrick Boldsen står med sin første kontrakt i hånden.

”Det er en kæmpe drøm, som er gået i opfyldelse. Jeg har altid drømt om at skrive kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg, og det er en kæmpe anerkendelse at få en plads på holdet, når der er så mange dygtige spillere at vælge imellem,” siger det unge, lokale talent, som er glad for og stolt over, at klubben har valgt at satse på ham.

I lære hos de bedste

Patrick Boldsen kommer fra ØBG Silkeborg Håndbold, som er en del af Bjerringbro-Silkeborgs succesfulde U19-samarbejde. Han har trænet med ligaholdet denne sæson, og han har brugt tiden til at lære af hans rutinerede kollegaer:

”Jeg bliver udfordret på højeste plan, og det er virkelig med til at booste min udvikling som håndboldspiller. Det fedeste ved at træne med ligaholdet er nok, at de rutinerede spillere kan give mig en hel masse viden omkring, hvad man skal gøre i forskellige situationer. Det er virkelig lærerigt,” siger Patrick Boldsen.

”Det, der motiverer mig mest, er mit konkurrencegen og mit mål om at være blandt de bedste på min position. En anden faktor er det legende element, man har med bolden som fløjspiller. Det finder jeg en stor glæde i at træne, og det motiverer mig til at blive endnu bedre teknisk,” siger den unge fløj.

Hvor hans håndboldrejse bringer ham hen, vil tiden vise, men Patrick Boldsen tillader sig at drømme stort:

”Min drøm er at vinde DM-guld med BSH og komme ud og spille Champions League og prøve kræfter af mod udenlandske hold. I forhold til min egen udvikling vil jeg gerne blive en spiller, som man ikke kan komme udenom, og som får en vigtig rolle både på banen og på holdet,” siger han.

Afleveringer på banen og i skolen

Uddannelse og tophåndbold kan sagtens gå hånd i hånd, og den unge højrefløj skal stadig passe sit studie på College360 på Handelsskolen i Silkeborg.

”Patrick har et år tilbage af skolen, og det skal passes ind sammen med håndbold på eliteniveau. Vi har lavet en god, langsigtet plan med Patrick og hans familie, hvor skolen i første omgang skal afsluttes,” siger Michael V. Knudsen, som er Sportslig Ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg, og som står i front for talentarbejdet.

”Patrick bliver fra næste sæson en fast del af ligatruppen, hvor han skal suge til sig fra de rutinerede kræfter og udvikle sig yderligere. Vi tror på Patricks potentiale, og han har allerede på nuværende tidspunkt trods sin unge alder vist lovende takter med debut på ligaholdet samt udtagelser til ungdomslandsholdet,” siger Michael V. Knudsen.

Han ved efter mange år på øverste håndboldhylde, hvad det kræver at komme til tops:

”Det er vigtigt, at Patrick bevarer sin ild i øjnene og sit gåpåmod, samt at han er bevidst om, at der skal trænes hårdt for at nå de mål, han drømmer om at opnå. Han er stadig ung, så han skal være tålmodig og fortsætte med at bygge ovenpå sit nuværende niveau. Lykkes det for Patrick at fortsætte udviklingen, bliver han ekstremt spændende at følge de kommende år,” siger den tidligere stregspiller.

”Patrick er et rigtig godt eksempel på den tur, som vi håber, at der i fremtiden vil være flere af vores unge spillere, der vil tage,” siger Michael V. Knudsen og fortsætter:

”Vejen fra talent til ligatrup skal være velorganiseret og tydelig for de unge talenter. Bjerringbro-Silkeborg kan tilbyde og tilpasse træningsmiljøet, så spillerne får de optimale rammer. Viljen og motivationen for at blive den bedste skal dog komme fra spillerne selv.”

Færre bump på vejen

Bjerringbro-Silkeborg satser på at hjælpe de lokale talenter ind på den rette vej og skabe de bedste forudsætninger for, at de unge spilleres sportslige drømme kan gå i opfyldelse.

Klubben er i gang med at opbygge et af landets bedste træningsmiljøer med gode trænere og gode muligheder for at træne opad med spillere, som er bedre end én selv – helt op til liganiveau.

Det er det, Patrick Boldsen har fået en forsmag på, og som fremover bliver hverdagskost for højrefløjen.

”Hvis du kommer fra en af de lokale klubber, så ved du, at pilen peger mod BSH Ungdom, og så ved du, at du kommer ind i et rigtig godt elitemiljø, hvor der er rigtig gode muligheder for at udleve dine drømme,” siger Michael V. Knudsen.

Han ser allerede flere store talenter, der løber rundt til U19-træningerne i Bjerringbro-Silkeborg, og fra næste sæson kommer endnu flere til, når ungdomsprojektet udvides med U17. Han er derfor ikke i tvivl om, at vi i de kommende år vil se flere unge spillere, som kan udvikle deres potentiale gennem Bjerringbro-Silkeborgs ungdomssetup og spille sig ind på ligaholdet – ligesom Patrick Boldsen.


NAVN: PATRICK BOLDSEN
FØDT: 9. APRIL 2003
POSITION: HØJRE FLØJ
TIDLIGERE KLUB: ØBG SILKEBORG HÅNDBOLD
KONTRAKT: FRA SOMMEREN 2021 TIL SOMMEREN 2025