Søg
Close this search box.
Laurenz Kluth har fået kontrakt med BSH

Bjerringbro-Silkeborg henter tysk talent

Laurenz Kluth er 18 år og spiller allerede i Bundesligaen. Fra næste sæson skifter han til Bjerringbro-Silkeborg og den danske liga.

Bjerringbro-Silkeborg har med elleve sejre i træk i grundspillet slået fast, at de er et tophold i HTH Herreligaen, som vil kæmpe med om medaljerne og podiepladserne.

Inden slutspillet fløjtes i gang, kan klubben nu præsentere endnu en spændende spiller, som skal supplere stammen af stærke, velkendte navne, som går igen fra holdkortet denne sæson til næste sæson.

Den midtjyske klub har været på indkøb syd for grænsen i en af verdens bedste ligaer, Bundesligaen.

”Jeg har altid haft en stor interesse for dansk håndbold. Min bror er flyttet til Aarhus og har tilbudt, at vi kan bo sammen, så jeg kan prøve alt det af, som jeg altid har drømt om,” siger Laurenz Kluth.

En ærgerrig holdspiller

Den 18-årige playmaker er på besøg i JYSK arena i Silkeborg for at sætte sin signatur på en tre-årig kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg.

”Som person er jeg ret åben og ærgerrig, men også med på at have det sjovt. Som spiller giver jeg mig altid fuldt ud, og jeg går efter at forbedre mit spil hele tiden og hjælpe mit hold så godt som muligt,” siger den unge tysker.

Adspurgt til sine personlige mål peger han også på, at det er vigtigt for ham at gøre det så godt som muligt i BSH-trøjen, så klubben klarer sig godt.

”Jeg vil gerne videreudvikle mit spil og min kærlighed til håndbold samtidig med, at jeg har det sjovt,” siger playmakeren.


LAURENZ KLUTH

Født: 19.12.2002 (18 År)
Nationalitet: tysk
Position: playmaker
Vægt: 98 kg.
Højde: 197 cm.
Trøjenummer: 44
Nuværende klub: Tusem Essen (Bundesligaen)
Tidligere klubber: Art Düsseldorf, TSV Bayer Dormagen Handball og HC Rhein Vikings


Vil håndbolden 100 procent

Michael V. Knudsen, som er Sportslig Ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg, betegner den tyske playmaker som en yderst spændende spiller med et enormt potentiale:

”Han har allerede opnået meget i en tidlig alder og er kun lige i starten af sin karriere. Han spiller fast for sit nuværende klubhold TUSEM Essen i en af verdens hårdeste ligaer – den tyske Bundesliga – og har derigennem fået en masse erfaring og hårdhed,” siger Michael V. Knudsen og tilføjer:

”Han er en markant profil på det tyske ungdomslandshold, som har sagt nej til flere tilbud fra andre Bundesliga-klubber og i stedet besluttet sig for at spille i Bjerringbro-Silkeborg.”

”Fysisk bliver han én af truppens absolut hurtigste og stærkeste. Han har tidligere tilbragt et år i USA, hvor hans primære formål var at forbedre løb, spring og styrke. Så vi taler om en spiller med en enorm fysik, som er bevægelig og kan omsætte sin styrke på håndboldbanen, selvom han vejer knap 100 kg. og er næsten to meter høj. Han viser, at han vil håndbolden 100 procent,” siger Michael V. Knudsen.

Målet er klart

Den tidligere stregspiller fortsætter:

”Han kommer for at gøre en forskel. Og vigtigst af alt vil han vinde titler. Vi har ikke haft mange tyskere i den danske liga, så det er meget spændende, at vi kan tiltrække en spiller som Laurenz, som allerede er begyndt at lære det danske sprog. Han kommer til at udgøre truppens internationale ansigt sammen med Bogo, Horgen, Sjöstrand og Hallbäck.”

Som ung spiller skal Laurenz Kluth supplere de rutinerede kræfter i Bjerringbro-Silkeborg.

”Han skal specielt bidrage i forsvaret, hvor han også i denne sæson har fået meget erfaring fra Bundesligaen og har stået overfor nogle af verdens bedste spillere. Ligeledes er han utrolig god i kontrafasen, hvor hans hurtighed og overblik allerede er på et højt niveau. Angrebsmæssigt har han et godt blik for spillet, hvor både hans skud og gennembrud har høj klasse,” siger Michael V. Knudsen.

Sammen med resten af klubben ser han frem til at byde Laurenz Kluth velkommen i JYSK arena i Silkeborg og Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter efter sommerpausen.