Søg
Close this search box.

Bjerringbro-Silkeborg henter svensk spiller til bagkæden

Den midtjyske topklub Bjerringbro-Silkeborg har indgået en tre-årig aftale med svenske Ludvig Hallbäck, der fra sommeren 2021 skal prøve kræfter med den danske liga og de danske gloser.

Ludvig Hallbäck er trods sine kun 20 år allerede i gang med sin fjerde sæson for Ystads IF Handbollsförening.

”Han fik sin debut for Ystad allerede som 17-årig, og det er blevet til 450 mål for klubben indtil nu. Derfor er Ludvig trods sin unge alder en profil på et stærkt Ystad-hold,” siger Jesper Schou, der er direktør i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

”450 mål vidner om stærke angrebsmæssige kompetencer. Vi får en spiller, der både kan skabe fart i angrebsspillet, men som også selv på skuddet og i duellerne vil være farlig. Hans forsvarsspil skal udvikles – specielt i forhold til den danske liga – men vi får en spiller, der har klare ambitioner om at udvikle sit spil i begge ender,” siger Jesper Schou.

”Gennem vores samtaler med Ludvig og Best Way Management har vi fået oplevelsen af en spiller, der er meget ærgerrig omkring sin håndbold, og som har ambitioner om at blive bedre og ikke mindst vinde med BSH,” siger Jesper Schou.

Ludvig Hallbäck er ikke bare en markant profil for Ystad og i den svenske liga.

132 mål i 17 ungdomslandskampe og med et målgennemsnit på otte mål pr. landskamp gør Ludvig Hallbäck til spilleren med det højeste målgennemsnit på de svenske ungdomslandshold gennem tiderne.

Høje ambitioner hele vejen rundt

I Sverige sidder en spiller med masser af gå-på-mod og et par enkelte sommerfugle i maven:

”Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben. Det er en professionel klub med høje ambitioner og målsætninger. Jeg ser frem til fortsat at udvikle mig som håndboldspiller i Bjerringbro-Silkeborg,” siger Ludvig Hallbäck.

Om sine egne styrker siger han:

”Jeg synes, jeg har et godt blik for spillet, og jeg er en hurtig spiller, som har mine styrker i gennembrudsspillet.”

Han håber, at han i den midtjyske topklub kan udvikle sig i alle facetter af spillet. Både i angrebsspillet og i forsvarspillet, men også på et personligt plan:

”Det bliver spændende at få chancen for at spille i den danske liga. Jeg glæder mig til at træne i det setup, der er i BSH, og jeg ser frem til at udvikle mig – ikke kun som spiller, men også som menneske. Sidst, men ikke mindst, skal jeg lære det danske sprog – det ligger ikke så let i munden endnu,” siger playmakeren.


LUDVIG HALLBÄCK

FØDT: 27.10.2000 (20 ÅR)
HØJDE: 185 CM.
POSITION: PLAYMAKER
MODERKLUB: HK ARANÄS
NUVÆRENDE KLUB: YSTADS IF HANDBOLLSFÖRENING
NUVÆRENDE TRØJENUMMER: 2

Foto: Jeanette Lindeskog