Søg
Close this search box.

Bjerringbro-Silkeborg henter målmandstalentet Mikkel Løvkvist

Den midtjyske topklub har indgået en 4-årig kontrakt med det unge talent Mikkel Løvkvist fra Fredericia HK. 

Bjerringbro-Silkeborg har fundet makkeren til svenske Johan Sjöstrand fra næste sæson. Den 18-årige målmand Mikkel Løvkvist skifter til sommer fra Fredericia HK til Bjerringbro-Silkeborg.

”Jeg er en ung målmand med høje ambitioner, og til en start vil jeg gerne ind i ligaen og udvikle mig meget, lære en masse og derfra blive en profil i ligaen,” siger Mikkel Løvkvist om sit næste skridt op ad karrierestigen.

”Det bliver BSH, fordi det er en af de største klubber i Danmark med et fantastisk miljø, der giver god træning med nogle af de bedste spillere i ligaen. Der er lagt en god plan for mig og min udvikling. Derudover vil jeg gerne spille med i toppen af Danmark, og det håber jeg, at jeg kan bidrage til,” siger den 18-årige målmand.

Vil suge til sig

Han får en rutineret læremester i Johan Sjöstrand, som har store europæiske klubber og store bedrifter på CV’et.

”Det er klart, at Sjöstrand er en fantastisk målmand, som har prøvet alt. Han har en enorm erfaring, som er perfekt for en ung målmand som mig, og jeg vil suge alt det til mig, jeg kan. Jeg glæder mig meget til at danne duo med en så rutineret målmand,” siger Mikkel Løvkvist.

Han fylder godt i målet med sine 201 cm. og 105 kg., og i Bjerringbro-Silkeborg glæder direktør Jesper Schou sig til at se ham mellem stængerne i JYSK arena.

”Vi har gennem længere tid set på og haft dialog med flere målmænd, der kunne være makker med Johan Sjöstrand. Vores overvejelser har gået på, om vi skulle gå efter en makker til Sjöstrand med erfaring fra ligaen, eller om vi kunne finde et talent med potentialet til noget større,” fortæller BSH-direktøren.

”Det blev talentet, og vi tror på, at Mikkel er en rigtig god løsning, der kan træde ind i den rolle, som Kasper Larsen har i dag. En målmand, som vi – trods den unge alder – ikke vil være bange for at sætte i spil,” siger Jesper Schou.

Gode forudsætninger

Ifølge direktøren har Mikkel Løvkvist forudsætningerne for at blive en rigtig dygtig målmand:

”Han har en god størrelse, teknikken er rigtig god, og så kan jeg godt lide den ærgerrighed, som han besidder – han vil gerne være den bedste, men har samtidig en god forståelse for, at der er delmål på vejen dertil.”

Mikkel Løvkvist har allerede vist prøver på sin kunnen og sit talent i Fredericia HK og på ungdomslandsholdet.

”Med tilknytningen af Tom Jensen, der udover sit arbejde som holdets fysioterapeut nu også bliver målmandstræner, så synes vi, at vi har fundet en model, der kan hjælpe Mikkel med at udfolde hans potentiale over de kommende år. Samtidig har vi en erfaren topmålmand i Sjöstrand, som Mikkel vil kunne spejle sig i og lære af,” siger Jesper Schou, som glæder sig til at byde Mikkel Løvkvist velkommen i klubben efter sommerpausen.


FULDT NAVN: MIKKEL MØLLER LØVKVIST
POSITION: MÅLMAND
FØDT: 31.07.2002
HØJDE: 201 CM.
VÆGT: 105 KG.

MIKKEL LØVKVIST HAR FÅET SIN HÅNDBOLDOPDRAGELSE I ROSKILDE OG SNUSEDE FØRST TIL SENIORHÅNDBOLDEN I GOG OG DEREFTER FREDERICIA HÅNDBOLDKLUB. MÅLMANDSTALENTET HAR OGSÅ STÅET OTTE KAMPE FOR U18-LANDSHOLDET.

Foto: Fredericia Avisen