Søg
Close this search box.

Bjerringbro-Silkeborg henter Henrik Tilsted

Til sommer dribler fløjspilleren Henrik Tilsted tilbage til Danmark, når han skifter fra IK Sävehof til Bjerringbro-Silkeborg.

Han har spillet i Mors-Thy Håndbold, GOG og senest svenske IK Sävehof. Fra sommeren 2021 og tre sæsoner frem trækker 26-årige Henrik Tilsted i Bjerringbro-Silkeborgs trøje.

Venstrefløjen, der også har tre A-landsholdskampe på CV’et, har netop sat sin signatur på en tre-årig kontrakt med den midtjyske topklub, som stiler efter sejrsskamlen år efter år.

”Det har altid været min ambition at spille med i toppen af dansk håndbold, så da muligheden for at komme til BSH bød sig, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige valg for mig,” siger Henrik Tilsted.

”Som klub har BSH de sidste mange år været en del af den absolutte top, og det glæder jeg mig til at blive en del af,” siger han.

Glæder sig til gensynet med den danske liga

Fløjspilleren har fået et godt indtryk af klubben og synes, at hele setuppet virker meget professionelt og ambitiøst.

Når han møder ind til første træning i JYSK arena, har Patrick Westerholm også første arbejdsdag som cheftræner for Bjerringbro-Silkeborg.

”Jeg forventer, at Patrick bibringer noget af det, han tidligere har vægtet højt – blandt andet hans fokus på kontraspil, som passer en spiller som mig rigtig godt,” siger Henrik Tilsted, som glæder sig til samarbejdet og til titeljagten.

Hvad skal der til, for at du trives både på og udenfor banen?

”Jeg er en meget simpel mand. Jeg synes, det er vigtigt med en god træningskultur, og samtidig sætter jeg meget pris på en god snak og en kop kaffe i omklædningsrummet,” siger venstrefløjen.

Han glæder sig til at bo i Silkeborg og til at komme tættere på familie og venner igen efter et ophold på den anden side af Øresundsbroen.

”Jeg savner den danske liga i den forstand, at det er en liga, hvor der virkelig bliver gået til stålet, og der bliver spillet mange gode og tætte kampe,” siger Henrik Tilsted og fortsætter:

”Har man spillet i den danske liga, kender man BSH’s fans. De er trofaste, og de skaber altid en god stemning. Jeg glæder mig til at møde dem, og så håber jeg, at jeg kan være med til at give dem nogle gode oplevelser fremover.”

En træfsikker spiller

I direktørstolen i Bjerringbro-Silkeborg sidder Jesper Schou, som længe har fulgt fløjspilleren:

”Henrik Tilsted er en spiller, som vi altid har haft et godt øje til. Vi har fulgt hans flotte udvikling først som ungdomsspiller og senere som seniorspiller i Mors-Thy og GOG,” siger direktøren.

”Når vi mødte Mors-Thy, fandt vi ud af, at der helst ikke skulle gives plads til afslutninger på venstre fløj, da det som regel betød en sikker scoring,” siger han.

”Vi får en fløjspiller, som udover træfsikkerhed også bidrager med solidt forsvarspil og i kontrafasen. Udover hans talent for håndbolden arbejder han hårdt til træning. Derfor bliver Henrik Tilsted i høj grad også en spiller, som kommer til at bidrage positivt til vores træningskultur i Bjerringbro-Silkeborg,” siger Jesper Schou.

Derfor har han og Henrik Tilsted indgået en tre-årig aftale.


HENRIK TILSTED

FØDT: 17.04.94 (26 ÅR)
HØJDE: 185 CM.
VÆGT: 88 KG.
POSITION: VENSTRE FLØJ
TRØJENUMMER I BJERRINGBRO-SILKEBORG: 23
TIDLIGERE KLUBBER: IK SÄVEHOF, GOG, MORS-THY HÅNDBOLD, HF MORS, HURUP, VESTERVIG
MERITTER: 2 X DM-SØLV
INSTAGRAM: @HENRIKTILSTED