Søg
Close this search box.

BJERRINGBRO-SILKEBORG HÅNDBOLD GÅR I KAMP FOR DANSKE VETERANER

I et tæt samarbejde med DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund arrangerer Bjerringbro-Silkeborg Håndbold hyldestkamp for danske krigsveteraner. Det sker, når Veteran Match 2023 afvikles over hele landet i september måned .

Med afsæt i Flagdagen d. 5. september går toppen af dansk fodbold, ishockey og håndbold sammen om at sætte fokus på Danmarks soldaterveteraner.

Det sker, når Veteran Match afvikles over hele landet for at hylde, anerkende og støtte de mennesker, der har sat deres liv på spil for at kæmpe for Danmark i verdens brændpunkter.

Denne anerkendelse markeres via såkaldte hyldestkampe, hvor veteranerne hyldes og anerkendes på sportens arenaer i forbindelse med ligakampe i fodbold, håndbold og ishockey.

Vi i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold er med i initiativet og dedikerer hjemmekampen mod Nordsjælland Håndbold d. 6. september kl. 18.30 til at ære danske krigsveteraner. En del af de danske veteraner er vendt hjem fra hårde missioner i krigszoner med ar på krop og sjæl, andre kom aldrig hjem, og fælles for alle udsendte er, at de har sat livet på spil for en større sag.

Disse mennesker fortjener anerkendelse for deres indsats, og det gør vi med flag, klapsalver, halspeak, specialdesignede spillertrøjer og en række yderligere synlige tiltag i JYSK arena efter inspiration fra Remembrance Day i Premier League.

Håber på stor opbakning

”I Bjerringbro-Silkeborg Håndbold glæder vi os til at hylde vores lokale soldaterveteraner i forbindelse med vores hjemmekamp mod Nordsjælland d. 6. september. Vi håber, at så mange som muligt vil bakke op om hyldesten ved at møde op til kampen for at vise deres støtte til de veteraner, som kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen, efter at de har været ude og kæmpe for Danmark,” siger Jesper Schou, der er direktør i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

I forbindelse med hyldestkampen vil der desuden blive rejst penge fra salg af kampspillertrøjer med Veteran Match-logo. Salget vil foregå via auktion, og overskuddet går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

”Veteranerne har sat deres liv på spil for, at alle vi andre kan leve i tryghed. Det at være udsendt til militære konflikter kan have store personlige omkostninger for den enkelte og dennes familie, og derfor skal vi som minimum vise vores respekt og anerkendelse for den indsats, de har lavet. Sporten udgør en unik platform for netop det, og derfor er det fantastisk, at vi i år har historisk mange klubber med til at hylde Danmarks soldaterveteraner. Det fortjener de,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Sådan tilmelder du dig som veteran

Er du veteran og interesseret i at være en del af Veteran Match 2023, kan du bestille en gratis billet til hyldestkampen i JYSK arena i Silkeborg via veteranmatch.dk.

For mere info om Veteran Match 2023 klik ind på veteranmatch.dk.

For generel info om Veteran Match 2023: Projektleder i DIF Soldaterprojekt, Britt Nyvang, bny@dif.dk, 21943292

FAKTA

  • Formålet med Veteran Match 2023 er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet.
  • Bag Veteran Match står DIF Soldaterprojekt, alle fodboldklubber fra Superligaen og NordicBet Ligaen, hele Metal Ligaen (ishockey), stort set alle klubber fra Herreligaen (håndbold) samt en række kommuner over hele landet.
  • Poul Due Jensens Fond / Grundfos Fonden bidrager med økonomisk støtte til at finansiere Veteran Match.
  • I alt bliver der i september og primo oktober afviklet godt 45 hyldestkampe fordelt på de involverede ligaer.
  • Læs mere på veteranmatch.dk.