Søg
Close this search box.

BJERRINGBRO-SILKEBORG HÅNDBOLD FÅR NYT TEAM OMKRING MÅLMÆNDENE

Niels Guldborg bliver daglig målmandstræner for Mikkel Løvkvist og Johan Sjöstrand, mens Mattias Andersson skal være makkerparrets mentor.

”Jeg har længe tænkt på at realisere min drøm om at tilbyde målmandstræning til såvel bredden som eliten i Håndbolddanmark. I BSH har jeg fået muligheden for at arbejde med øverste hylde, samtidig med at jeg kan lære en masse fra Mattias Andersson, som klubben har tilknyttet som konsulent.”

Sådan lyder det fra Niels Guldborg, der selv tidligere har spillet håndboldliga som målmand tre forskellige steder: Skive fH, Skanderborg og Århus Håndbold. Derudover er han uddannet divisionstræner og har tidligere været en del af DHF’s talenttræning.

Trækker på egne erfaringer

”Selv var jeg aldrig det største talent, og derfor var jeg nødt til at arbejde benhårdt med mig selv for at kunne være konkurrencedygtig. Dette var målmandstræningen en stor del af, ligesom jeg også så meget video for at fejlrette mig selv og forberede mig til kampe,” siger Niels Guldborg.

”Jeg tror på, at mange ting kan spille ind i vores arbejde med elitesportsudøvere, og her ser jeg min baggrund som efterskolelærer og min pædagogiske tilgang som et stort plus,” siger han.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at skulle i gang med rollen som målmandstræner for Johan og Mikkel. Selvom jeg har meget på tegnebrættet, skal vi sammen finde ud af, hvordan vi bedst tilrettelægger træningen,” siger Niels Guldborg, der ser frem til samarbejdet med de andre:

”Jeg glæder mig til at skulle stå for den daglige træning og sideløbende sparre med og lære en masse af de øvrige i målmandsteamet, nemlig Mattias Andersson, som jeg ser som en af verdens bedste målmandstrænere, Johan Sjöstrand, hvis meritter taler for sig selv, og Mikkel Løvkvist, som jeg ser som Danmarks største målmandstalent.”

Svensk sparringspartner

Også Mattias Andersson ser frem til at få en rolle i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold:

”Jeg glæder mig til at støtte Niels, Johan og Mikkel som en mentor. Jeg skal arbejde med det tekniske og taktiske og skal ikke være med på gulvet som træner. Det bliver sjovt at få den her mentor-rolle, og jeg kender jo flere af spillerne i klubben i forvejen. Jeg kender Ludvig Hallbäck fra Ystad, og Rasmus Lauge og Michael V. Knudsen kender jeg fra Flensborg. Jeg glæder mig til at se den udvikling, der kan komme, både for mig selv og for målmændene.”

45-årige Mattias Andersson er selv tidligere målmand og har stået for blandt andet FC Barcelona, THW Kiel og SG Flensburg-Handewitt. For det svenske landshold har han været med til at vinde OL-sølv i 2012.

De seneste år har han været målmandstræner for THW Kiel, som han også skal arbejde for den kommende sæson samtidig med Det Tyske Håndboldforbund, DHB.

Et ekstremt spændende målmandsteam

Michael V. Knudsen, der er Sportslig Ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, ser frem til at følge det nye team omkring Johan Sjöstrand og Mikkel Løvkvist.

”Vi har sammensat et ekstremt spændende målmandsteam for det kommende år i BSH. Med min kontakt til Mattias Andersson er det lykkedes at få ham overtalt til at indgå omkring holdet for den kommende sæson sammen med Niels Guldborg, som bliver den, der i dagligdagen kommer til at udføre Mattias Anderssons tanker og idéer samt træningsprogrammer,” siger Michael V. Knudsen og tilføjer:

”Det er to personligheder, som begge er meget arbejdsomme, og som har en enorm passion og kærlighed for detaljerne. Dermed håber vi at kunne løfte målmandsteamet yderligere og få de sidste afgørende redninger i kampene. Vi glæder os til at byde Niels og Mattias velkommen.”