Søg
Close this search box.
BSH - Fredericia 17.11.20

Bjerringbro-Silkeborg anker afgørelse fra Disciplinærinstansen

Disciplinærinstansen for Håndboldligaen og 1. division afgjorde i sidste uge, at Bjerringbro-Silkeborg skulle taberdømmes i tre kampe og fratrækkes seks point samt modtage en bødestraf på grund af en administrativ fejl. Bjerringbro-Silkeborg anker nu pointstraffen.

Stregspilleren Sasser Valde Helveg Sonn har på grund af en administrativ fejl stået registreret som Lemvig-Thyborøn-spiller i januar og februar, og derfor har Disciplinærinstansen for Håndboldligaen og 1. division idømt Bjerringbro-Silkeborg bødestraf og taberdømt holdet i de tre kampe, hvor stregspilleren har stået på holdkortet for den midtjyske topklub.

KLIK HER for at læse nyheden fra sidste uge.

”Det er uændret vores opfattelse, at vi har haft spilletilladelsen, og at det alene handler om, at der mangler korrekt registrering,” siger Bjerringbro-Silkeborgs direktør Jesper Schou, som sammen med resten af ledelsen i Bjerringbro-Silkeborg har besluttet at anke afgørelsen.

”Vi erkender, at vi har lavet en administrativ fejl, men vi finder ikke, at der er en rimelig sammenhæng mellem overtrædelsen og den voldsomme straf. Det er uændret vores holdning, at en bødestraf havde været rimelig, hvorfor vi ikke anker bødestraffen,” siger han.

”Vi er med på, at anken kan dele vandene, og vi håber på en snarlig og hurtig afklaring. Ikke bare for vores egen skyld, men i lige så høj grad for de klubber, som utilsigtet er blevet ramt af afgørelsen,” siger Jesper Schou og fortsætter:

”Sagens konklusion ser vi som helt urimelig, og den fortjener at blive efterprøvet. Der skal findes en vej, hvor tingene afgøres på banen – og ikke på skrivebordet. Sasser Sonn er en fremtidens mand, men i disse kampe har han helt og aldeles været uden indflydelse på resultaterne,” siger direktøren.

”Vi afventer nu Håndboldens Appelinstans’ behandling af sagen, og vi vil sammen med spillere og trænere koncentrere os om de kommende og vigtige kampe i HTH Herreligaen,” slår han fast.