Søg
Close this search box.

Anders Friis bliver ny talentchef i BSH Ungdom

Bjerringbro-Silkeborg henter en gammel kending hjem til klubben til sommer, når Anders Friis skal stå i spidsen for de unge talenter på BSH U17 og BSH U19.

Foto: HAMISTOLEN

Anders Friis var cheftræner for U18-drengene i Bjerringbro-Silkeborg fra 2017 til 2019. Indtil 2019 var han også talenttræner på drengesiden hos Dansk Håndbold Forbund. Siden 2019 har han været assistenttræner for Herning-Ikasts ligakvinder, og sideløbende har han været ansvarlig for drengehåndboldlinjen på Idrætsskolerne Ikast (ISI) og været landstræner for Grønlands damelandshold.

Et ganske imponerende CV.

Til sommer kan Anders Friis så tilføje titlen ’talentchef’.

”Jeg brænder for talentudviklingen og har derfor efter tre år som assistenttræner for ligadamerne i HIH takket ja til igen at stå i spidsen for de bedste unge spillere i Bjerringbro-Silkeborg,” siger Anders Friis og fortsætter:

”Min vision for projektet er helt klart at fortsætte det stærke talentarbejde, som allerede er blevet etableret, og jeg glæder mig til at være med til at give de unge en god hverdag, hvor ungdomsuddannelse, håndbold og et liv ved siden af forenes på bedste vis.”

Fra talenter til ligaspillere

Anders Friis var med til at starte Bjerringbro-Silkeborgs talentprojekt i 2017 og har i de forgangne år fulgt med fra sidelinjen.

”Jeg er meget imponeret over, hvad der allerede er sket, og med en øget strategisk målsætning om at udvikle egne talenter håber og tror jeg, at jeg kan medvirke til, at det kan fortsætte i fremtiden. Siden projektet blev søsat, har adskillige spillere fundet vej til ligaen, og for nuværende er Jeppe Gade, Sebastian Skøtt og Sasser Sonn med på Bjerringbro-Silkeborgs ligaherrer.”

Til sidst betoner den kommende talentchef, at han er taknemlig over tilbuddet, og han ser frem til et godt samarbejde med de mange dygtige trænere, spillere og klubfolk i og omkring Bjerringbro-Silkeborg.

Stod allerøverst på listen

I Bjerringbro-Silkeborg byder Sportslig Ansvarlig Michael V. Knudsen den nye talentchef varmt velkommen:

”Vi står med armene over hovedet og er mega glade for, at det er lykkedes os at få tilknyttet en stor kapacitet som Anders Friis som talentchef for BSH Ungdom. Anders stod allerøverst på listen af topkandidater, og vi sender en venlig tanke til Herning-Ikast Håndbold for at give os muligheden for at tilknytte ham et år før udløb af deres aftale.”

”Anders er lokal fra Bjerringbro og har gennem adskillige år haft med udvikling af unge mennesker at gøre og har et indgået kendskab til Bjerringbro-Silkeborg, da han tidligere har været træner for vores U18-hold. Anders er håndbolduddannet i DHF-systemet – han har været talenttræner i DHF og har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der sker på ungdomsfronten i Danmark,” siger Michael V. Knudsen og tilføjer:

”Han er højt respekteret blandt spillerne og trænerkollegaer og har med sin sympatiske og tillidsvækkende personlighed skabt flotte resultater. Og så er han ikke mindst kendetegnet ved at skabe et sundt og godt træningsmiljø med dialog og sparring, så vores unge spillere kan få de optimale forhold for at trives og præstere på og udenfor banen.”

”Derfor er vi meget glade for, at det er lykkedes os at lave en tre-årig aftale med Anders, så han med sin store erfaring kan sætte sit præg og være med til at tage vores allerede stærke koncept til nye højder.”

Den gode overgang

Ved ansættelsen af Anders Friis fortsætter Bjerringbro-Silkeborg sit fokus på at have dygtige trænere omkring ungdommen.

”Anders Friis bliver den gennemgående træner blandt vores mange store talenter i BSH. Udover at være talentchef og U19-cheftræner er han træner på vores akademi, ligesom han vil være bindeleddet til vores lokale klubber, som relaterer til BSH Ungdom. Målet er at få flest mulige ungdomsspillere til at udfolde deres potentiale, så overgangen fra ungdomshåndbold til seniorhåndbold nås på absolut højeste niveau, ligesom der jagtes den næste profil fra ungdomsholdene til vores ligahold. Her har Boldsen, Sasser, Gade og Zylle allerede vist vejen fra ungdom til ligaholdet i BSH,” slutter Michael V. Knudsen.

Senere på foråret vil resten af trænerteamet for BSH Ungdom blive præsenteret.

Bjerringbro-Silkeborg byder Anders Friis velkommen tilbage til klubben.

Foto: HAMISTOLEN