Søg
Close this search box.

Rasmus Lauge vender tilbage til Bjerringbro-Silkeborg

En Bjerringbro-dreng vender hjem, når et af de største navne i dansk håndbold igen trækker i Bjerringbro-Silkeborgs sorte trøje fra sommeren 2023 til sommeren 2028.

Det vakte stor jubel i medierne og på de sociale medier, da rygterne om Rasmus Lauges hjemkomst for alvor tog fart i sidste uge. En jubel, der ikke kun lød i det midtjyske, men i hele håndbold-Danmark.

I Bjerringbro-Silkeborg er de glade og stolte over at kunne præsentere en topspiller, og hovedpersonen selv ser også frem til skiftet.

”Der skulle ikke meget overtalelse til. Det er klart, at klubben i sig selv, men specielt Bjerringbro FH har en kæmpe plads i mit hjerte. Jeg ønsker inderligt at kunne være med til at bringe trofæer til klubben og få den tilbage til sin storhedstid,” siger Rasmus Lauge og tilføjer:

”Jeg kommer ikke tilbage for at ligge på den lade side! Vi skal have BSH til at være førsteudfordrer til Aalborg og forhåbentligt skabe et hold, der kan vippe dem af pinden.”

Kurs mod kendte kanter

Han ser tilbage på sin egen tid i Bjerringbro-Silkeborg med stolthed og glæde:

”Det er en klub, der har dannet grobund for, at jeg kunne have succes i udlandet og på landsholdet,” lyder det fra playmakeren.

”Bjerringbro er der, jeg er vokset op, så det vil altid være specielt for mig. Det er der, jeg har gået i skole og på gymnasiet, og der er min familie,” fortæller den danske topspiller.

Sammen med sin kone og sine to børn flytter Rasmus Lauge til Lemming lidt uden for Silkeborg, og derved får han kun omkring ti minutters kørsel til JYSK arena.

”Min familie er super glade for, at vi vender tilbage. I særdeleshed tilbage til DK.”

En stolt direktør

På ledelsesgangen i Bjerringbro-Silkeborg er der også stor tilfredshed at spore:

”Jeg er stolt og glad på egne vegne og på klubbens vegne, at Rasmus har vist os tilliden og vender retur til klubben,” siger direktør Jesper Schou.

”Det er en spiller, der er sulten efter at komme hjem og være med til at flytte Bjerringbro-Silkeborg sportsligt. Rasmus er en af verdens bedste spillere, og han skal nu spille for os – det er da fantastisk,” lyder det fra direktøren.

”Vi får en dygtig forsvarsspiller, en dygtig kontraspiller og en dygtig duelspiller i angrebet, hvor han både selv kan afgøre tingene og kan sætte sine holdkammerater i gode situationer. Ja, faktisk en komplet spiller. Dertil får vi en person med lederskabet, som vi har brug for og får gavn af i årene, der kommer.”

”At Rasmus har sagt ja til en lang kontrakt, er vi selvsagt meget tilfredse med, og Rasmus vil ikke være mere end 32 år, når han tiltræder. Derfor er det jo langt fra sikkert, at det er den sidste kontrakt, vi har lavet med Rasmus,” siger Jesper Schou og tilføjer:

”En spiller som Rasmus har der selvsagt været rift om. Tak for gode snakke over tid til Rasmus, familie og rådgiver, CHJ Management. Også tak til alle vores sponsorer for at gøre det muligt og tak til de sponsorer, der har bidraget ekstraordinært.”

Tilfreds hovedsponsor

Også hos klubbens hovedsponsor, Grundfos, er der smil på, efter det er lykkedes at hente Rasmus Lauge.

”Vi er glade for at kunne være med til at gøre det muligt at hente Rasmus Lauge til Bjerringbro-Silkeborg. En spiller, der gør en forskel og ønsker at gøre en forskel – og som ønsker at gå forrest kamp efter kamp. Det matcher de værdier, Grundfos har som virksomhed, hvor vi ønsker at gøre en positiv forskel, lokalt og globalt,” udtaler Ulrik Gernow, COO i Grundfos.

  • Rasmus Lauge har fået sin håndboldopvækst i Bjerringbro FH
  • Spiller for ungarske Telekom Veszprém
  • Skrev kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg i 2009 og blev solgt videre til THW Kiel i 2013. Spillede efterfølgende for Flensburg-Handewitt, inden han i 2019 tog turen til Veszprèm
  • Fik debut på U18-landsholdet i 2007 og debuterede på A-landsholdet i 2010
  • EM-guldvinder i 2012, VM-guldvinder i 2019 og fire gange tysk mester
  • Er født d. 20. juni 1991 (30 år)
  • Højde: 193 cm.
  • Vægt: 99 kg.
  • Kontrakt med BSH fra sommeren 2023 til sommeren 2028