Søg
Close this search box.

Ny rekord og nedtælling til semifinalerne

Vi har glædet os – og vi ved, at det samme gælder jer. I dag går semifinalerne i gang i HTH Herreligaen, hvor GOG møder Aalborg Håndbold, mens vi tørner sammen med TTH Holstebro i Gråkjær Arena.  

Tophåndbold.dk har taget et kig på vores semifinalehistorik, siden turneringsformatet blev ændret i 2011.

Vi gengiver rækken af relevante punkter herunder. Vi sætter blandt andet en ny rekord i dag med vores sjette semifinale i træk.

Den oprindelige artikel finder du her.

 • Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg Håndbold er nu de to hold med flest deltagelser (7) i semifinalerne siden 2011. Begge hold har overhalet Skjern Håndbold, der står noteret for 6 deltagelser.
 • Det er sjette gang i streg, at Bjerringbro-Silkeborg er i semifinalerne, hvilket er en ny rekord. KIF Kolding står noteret for fem på stribe i perioden fra 2011-2016.
 • Det er første gang, at de fire hold er i semifinalerne i samme sæson.
 • Det er første gang, at GOG og Aalborg Håndbold møder hinanden i semifinalerne.
 • Det er anden gang, at TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg møder hinanden i semifinalerne. Første gang var i 2011/2012-sæsonen.
 • Det er første gang siden 2016/2017-sæsonen, at Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg ikke mødes i semifinalerne. De har mødt hinanden de seneste 3 gange, der har været afholdt semifinaler.
 • Aalborg Håndbold, GOG og Bjerringbro-Silkeborg er de mest stabile deltagere i semifinalerne de seneste 5 år. På toppen er BSH, der har deltaget alle 5 gange, mens Aalborg Håndbold og GOG har deltaget 4 gange.

Tophåndbold har også kigget på semifinale-klubbernes indbyrdes opgør på tværs af alle turneringer, og her springer følgende interessante observationer i øjnene:

 • De seneste 10 indbyrdes opgør:
  GOG: 2 sejre Uafgjort: 1
  Aalborg: 7 sejre
  Bjerringbro-Silkeborg: 5 sejre Uafgjort: 2
  TTH Holstebro: 3 sejre
 • GOG har tabt de seneste fire opgør på hjemmebane mod Aalborg. Deres seneste hjemmesejr mod Aalborg var d. 26. september 2018.
 • Aalborg Håndbold har været særdeles godt skydende mod GOG de seneste ti opgør. Kun én gang har de scoret under 30 mål, et 24-25-opgør der endte med sejr til GOG d. 17. december 2019.
 • Bjerringbro-Silkeborg har kun vundet én af deres seneste fem hjemmekampe mod TTH Holstebro, hvor TTH har vundet tre heraf (i øvrigt deres eneste tre sejre mod BSH de seneste ti indbyrdes opgør).
 • TTH har ikke vundet en hjemmekamp i deres seneste fem hjemmekampe mod BSH, som har budt på én uafgjort og fire nederlag.

KILDE: CHRISTIAN GIDSEL/TOPHÅNDBOLD.DK

Et nyt kapitel skal skrives

I dag skal der så tilføjes en ny historie og ny statistik, når Ørnene lander i Gråkjær Arena og gør klar til at vise kløer kl. 14.00.

Har du fundet den sorte trøje frem, så du kan være en del af #DENSORTEMUR?

Næste semifinale er på torsdag d. 27. maj kl. 18.30, hvor vi må åbne dørene til JYSK arena for sæsonkortholdere og sponsorer.

Behøver vi sige, at vi glæder os til at mærke suset og stemningen i JYSK arena igen?

Dagens semifinale – som er den første ud af tre mulige – vises på TV 2 med optakt fra kl. 13.30, og du kan også se med via vores story på Instagram samt via Midtjyllands Avis’ liveblog, når haluret begynder at tikke.

GOD KAMP!

#SAMMENMODSEJR