Søg
Close this search box.

Håndboldspillere hjælper til på Skolernes Motionsdag

Vanen tro skydes skolernes efterårsferie i gang med Skolernes Motionsdag, og rundt omkring på de midtjyske skoler står håndboldspillere fra Silkeborg-Voel og Bjerringbro-Silkeborg for opvarmningen.

Klokken er 8.00 på Frisholm Skole i Them. Eleverne er klar til at få sved på panden, og det samme gælder håndboldspillerne Louise Ellebæk fra Silkeborg-Voel og Mads Kjeldgaard Andersen fra Bjerringbro-Silkeborg.

De to står for opvarmningen til Skolernes Motionsdag, som hvert år afholdes fredagen inden efterårsferien for skoler over hele landet.

”Jeg glæder mig til at få en god formiddag med høj puls og højt humør sammen med en masse glade børn. Jeg håber, vi kan vise, at motion godt kan være sjovt, samtidig med at det er sundt,” siger Mads Kjeldgaard Andersen fra Bjerringbro-Silkeborg.

Silkeborg-Voel og Bjerringbro-Silkeborg har sendt spillere ud på 13 skoler i hele det midtjyske område, fordi klubberne bakker op om, at børn og unge skal bevæge sig og have en aktiv hverdag med glæde og fælleskab.

”Jeg synes, det er vigtigt at støtte op om Skolernes Motionsdag, da motion er sundt for krop og sind og giver fornyet energi – specielt til en lang og stillesiddende skoledag. Motion havde en stor betydning for mig, da jeg gik i skole, da det gjorde, at jeg bedre kunne koncentrere mig i timerne,” fortæller Louise Ellebæk fra Silkeborg-Voel.

”At gå i skole handler ikke kun om at være god til matematik eller geografi. Det handler i høj grad også om, at man kan begå sig i sociale sammenhænge og at lære at være en del af et fællesskab,” siger hun.

Med fordelingen på 13 skoler er det over 5.500 børn, som i dag skal varme op i selskab med de professionelle kvindelige og mandlige håndboldspillere.

Louise Ellebæk og Mads Kjeldgaard Andersen håber at se eleverne og deres forældre på lægterne i JYSK arena til håndbold i efterårsferien. Bjerringbro-Silkeborg møder Skanderborg Aarhus Håndbold d. 16/10 kl. 16.10, mens Silkeborg-Voel spiller mod Aarhus United d. 22/10 kl. 19.00.