Søg
Close this search box.
Thomas Alfred Solstad

Bjerringbro-Silkeborg henter et af Norges største stregtalenter

I sommeren 2022 skifter stregspilleren Thomas Solstad fra Elverum og den norske liga til Bjerringbro-Silkeborg og den danske liga.

24-årige Thomas Solstad betegnes som det største norske talent på positionen som stregspiller, og nu har han sat sin signatur på en to-årig kontrakt med midtjyske Bjerringbro-Silkeborg for sæsonen 22/23 og 23/24.

På trods af sin unge alder er det en erfaren spiller, der skal skrives på holdkortet i Bjerringbro-Silkeborg om et år:


NAVN: THOMAS ALFRED SOLSTAD
FØDT: 26.02.1997 (24 ÅR)
HØJDE: 197 CM.
VÆGT: 106 KG.
NATIONALITET: NORSK

”Thomas Solstad er en alsidig stregspiller, der har spillet Champions League for Elverum de sidste sæsoner. Han er i truppen omkring det norske A-landshold og var senest med til VM i Egypten,” fortæller Michael V. Knudsen, som selv har indtaget samme position på banen med stor succes, men som nu er Sportslig Ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg.

”Han er anfører i Elverum, og udover at være en ledertype, der går forrest, træner han benhårdt og seriøst for at se om han hele tiden kan finde den ene procent, der gør ham en lille smule bedre,” siger Michael V. Knudsen og tilføjer, at Thomas Solstad derfor passer godt ind i Bjerringbro-Silkeborg.

”Nordmanden har store kvaliteter i midterforsvaret, ligesom han er meget stærk og bevægelig i angrebet. Derudover er han meget hurtig i kontrafasen, hvor han er god til at komme hurtigt op ad banen,” fortæller Michael V. Knudsen og fortsætter:

”Tempo og vildskab er noget af det, vi gerne vil have ind på holdet – og en spiller, som kan trække et stort læs på de to centrale positioner i midterforsvaret. Selvom han er forholdsvis høj og tung, er han en bevægelig stregspiller, der kæmper og giver alt, hvad han har i sig.”

Et godt match

”Vi får en spiller, som er på et højt niveau, og som har spillet landskampe for Norge, og som har haft en afgørende rolle i Champions League-kampe for Elverum. En spiller, som får en central rolle hos os i begge ender af banen,” siger Michael V. Knudsen om planen for det norske stregtalent.

Han fortsætter:

”Han kommer med den rette indstilling, som vi gerne vil have i BSH: Han vil fremad, og han tager nu skridtet fra den norske liga til den danske med ambitioner om i fremtiden at vinde flere medaljer til BSH.”

Også Thomas Solstad selv glæder sig til at trække BSH-trøjen over hovedet:

”Jeg glæder mig til at komme til BSH. De har gang i et spændende projekt og har en spillestil, som passer mig godt, hvor stregen er meget inkluderet,” siger det unge talent.

Om skiftet til den danske liga siger han følgende:

”Den norske liga har været god de seneste år bortset fra manglen på publikum under pandemien, men det bliver sjovt at opleve en ny håndboldkultur med et stort publikum og større haller. Derudover er det selvfølgelig også attraktivt at skifte til en liga, hvor flere store profiler spiller.”

Foto: NTB & Elverum Håndball