Søg
Close this search box.

BJERRINGBRO-SILKEBORG HÅNDBOLD GÅR I KAMP FOR DANMARKS VETERANER

I et tæt samarbejde med DIF Soldaterprojekt i Danmarks Idrætsforbund arrangerer Bjerringbro-Silkeborg Håndbold hyldestkamp for danske krigsveteraner. Det sker, når Veteran Match 2022 afvikles over hele landet i september måned.

Med afsæt i Flagdagen d. 5. september går toppen af dansk fodbold, ishockey og håndbold sammen om at styrke indsatsen for Danmarks veteraner.

Det sker, når Veteran Match afvikles over hele landet for at hylde, anerkende og hjælpe de mennesker, der har betalt en ultimativ pris for at kæmpe for Danmark i verdens brændpunkter.

Veteran Match som koncept favner en jobmatch-dag, hvor arbejdsledige veteraner hjælpes i job, og et matchday-event, hvor veteranerne hyldes og anerkendes på sportens arenaer.

Vi i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold er med i initiativet og dedikerer hjemmekampen mod Fredericia HK d. 16. september kl. 20.00 til Danmarks veteraner. En del af de danske veteraner er vendt hjem fra hårde missioner i krigszoner med ar på krop og sjæl, og de fortjener anerkendelse for deres indsats.

Det markerer vi med flag, hyldest, specialdesignede spillertrøjer og en række yderligere synlige tiltag i JYSK arena efter inspiration fra Remembrance Day i Premier League. DIF Soldaterprojekt har fået pladsen på LED-skærmene under indløbet såvel som reklamepladsen i midtercirklen, hvor der normalt ses logoer for Bjerringbro-Silkeborg Håndbolds hovedsponsorer, JYSK og Grundfos.

”I Bjerringbro-Silkeborg Håndbold glæder vi os til at hylde vores lokale soldaterveteraner i forbindelse med vores hjemmekamp mod Fredericia HK d. 16. september. Vi håber, at så mange som muligt vil møde op til kampen og vise deres støtte til de veteraner, som kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen, efter at de har været ude og kæmpe for Danmark,” siger Jesper Schou, der er direktør i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

I forbindelse med hyldestkampen vil der desuden blive rejst penge fra salg af pins, ligesom spillertrøjer senere vil blive bortauktioneret, og overskuddet går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

”Anerkendelsen af Danmarks veteraner er en helt afgørende del af vores Veteran Match-koncept. Veteranerne har kæmpet for vores land i verdens brændpunkter, og desværre vender en del af dem hjem til en svær hverdag med ar på krop og sjæl. De fortjener støtte og anerkendelse, og her har professionelle sportsklubber noget helt særligt at byde ind med. I DIF er vi taknemmelige for, at så mange klubber i år er med til at hylde veteranerne. Det bliver stort og rørende at opleve,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Er du veteran og interesseret i at være en del af Veteran Match 2022, kan du tilmelde dig arrangementet i Silkeborg via linket på Veteran Match-hjemmesiden: www.veteranmatch.dk

For mere info om Veteran Match 2022 i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold kontakt:

Kasper Thomsen, kt@bjerringbro-silkeborg.dk, 28144302

For generel info om Veteran Match 2022:

Projektleder i DIF Soldaterprojekt, Katrine Marslew Fritzen, kfr@dif.dk, 61261482

FAKTA

Kort om Veteran Match

Formålet med Veteran Match 2022 er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet.

Bag Veteran Match står DIF Soldaterprojekt, alle fodboldklubber fra Superligaen, hele Metal Ligaen (ishockey), stort set alle klubber fra HTH Herreligaen (håndbold) samt en række kommuner over hele landet.

Poul Due Jensens Fond / Grundfos Fonden bidrager med økonomisk støtte til at finansiere Veteran Match.

I alt bliver der i september og primo oktober afviklet 35 hyldestkampe fordelt på 3F Superliga, Metal Ligaen og HTH Herreligaen.

Derudover bliver der afviklet otte jobmatch-dage i Ringsted, Odense, København, Aarhus, Viborg, Aalborg, Farum og Herning. 

Læs mere på www.veteranmatch.dk
Tilmelding for veteraner og virksomheder skal ligeledes ske via www.veteranmatch.dk