Søg
Close this search box.

AUGUST FRIDÉN ER ÅRETS TALENT I BJERRINGBRO-SILKEBORG HÅNDBOLD

Den 19-årige fløjspiller August Fridén blev søndag inden slutspilskampen mod Skanderborg Aarhus i JYSK arena kåret til Årets Talent i samarbejde med JKS.

”August Fridén indeholder og står for alt det, som vi vægter højt i BSH Ungdom. Han yder altid en 100 procents træningsindsats, går forrest, er ydmyg og hele tiden klar på at lære fra vores etablerede spillere. Han er ærgerrig og forsøger konstant at rette de små detaljer til, så han har de bedste forudsætninger for at lykkes på et højere niveau.”

Sådan lyder det blandt andet i begrundelsen for kåringen.

Det unge fløjtalent får flere fine ord med på vejen:

”August Fridén er et forbillede både på håndboldbanen samt i livet og i dagligdagen uden for banen, hvor der er 100 procent styr på tingene. Han modtager stor respekt i truppen for hans personlighed og tilgang til sporten. August er en spiller med et enormt potentiale og en spiller, som vi helt sikkert kommer til at se mere til i fremtiden.”

Fra BSH Ungdom til liga og landshold

Michael V. Knudsen, der er Sportslig Ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, har fulgt August Fridén på hans vej fra BSH Ungdom til ligaholdet og ungdomslandsholdet.

Han siger følgende om det unge talent:

”August Fridén er en ekstremt spændende fløjspiller. Han er forholdsvis høj og utrolig eksplosiv og hurtig, og han har en enorm springstyrke og dermed mange muligheder for variationer i afslutningerne.”

”Han er en spiller, som vi har haft gennem hele vores ungdomssetup lige fra Silkeborg Efterskole, BSH Ungdom, ligaholdet og ungdomslandskampe, og dermed er han én af de allerbedste fløje, vi har i Danmark i hans aldersgruppe. Han har ærgerrigheden og viljen, så vores opgave i BSH er at udfordre ham og hele tiden lægge lag på spillemæssigt, så udviklingen kan fortsætte,” siger Michael V. Knudsen.

Årets Talent kåres i samarbejde med JKS

”Hos JKS er vi utroligt stolte over at være sponsor for Årets Talent i BSH. Gennem talentsponsoratet er det vores ønske at understøtte og fremme talentudviklingen i sporten, som vi mener er essentiel for både håndboldens fremtid og vækst,” siger Søren Ingemann, Underdirektør i JKS.

”Som landets største vikar- og rekrutteringsvirksomhed er en af vores kerneværdier også at finde og udvikle talenter på arbejdsmarkedet. Vi tror på, at det at investere i unge talenter og give dem muligheder for at vokse og udvikle sig er afgørende for både sportens og erhvervslivets succes.  Vi ser derfor sponsoratet af Årets Talent som en meget naturlig forlængelse af vores egen virksomhedsfilosofi,” siger Søren Ingemann og tilføjer:

”Ved at støtte Årets Talent i BSH ønsker vi også at bidrage til, at talentet får de bedste betingelser for at udvikle sig – både på og uden for håndboldbanen. Vi glæder os derfor rigtig meget til at følge August Fridén på hans videre færd i hans lovende håndboldkarriere, og vi ønsker ham alt muligt held og lykke på hans vej.”

Tildeling af Matthias Birkkjær-legatet

Sammen med prisen som Årets Talent fik August Fridén også tildelt Matthias Birkkjær-legatet på 3.000 kroner til minde om Matthias Birkkjær – en spiller, der besad de samme kvaliteter som Årets Talent, og som selv modtog talentprisen i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold i sæsonen 2021-2022.

Legatet blev overrakt til August Fridén af Matthias Birkkjærs mor, Trine Birkkjær, sammen med Michael V. Knudsen.

AUGUST FRIDÉN

Født: 17.12.03 (19 år)
Højde: 194 cm
Vægt: 84 kg
Position: Venstre fløj
Trøjenummer: 17
BSH siden: 2022
Personlig sponsor: AKTIV REVISION